FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.50 // 18.12.2019

​HJK:n jättävä Sebastian Dahlström: "Nyt oli hyvä hetki ottaa uusi steppi uralla"

​HJK:n jättävä Sebastian Dahlström: "Nyt oli hyvä hetki ottaa uusi steppi uralla"

Sebastian Dahlström on innoissaan uudesta siirrostaan, mutta jättää HJK:n osittain haikein mielin. (Kuva: Juha Tamminen)

Sebastian Dahlström siirtyy HJK:sta Sheriff Tiraspoliin hyvillä mielin.

Aiemmin keskiviikkona selvisi, että HJK:n oma kasvatti ja viime kauden kapteeni Sebastian Dahlström, 23, jatkaa uraansa Moldovassa. Keskikenttäpelaajan sopimus FK Sheriff Tiraspolin kanssa on HJK:n mukaan kaksivuotinen ja alkaa heti vuoden vaihteessa.

– Hyvillä tunnelmin lähden Moldovaan. Tuntuu siltä, että nyt oli hyvä hetki ottaa uusi steppi uralla ja siirtyä eteenpäin. Takana on monia hienoja vuosia Klubissa, joten tunnelma on myös haikea, kun jätän Klubin, Dahlström kertoo.

Dahlström aloitti jalkapalloilun HPS:n junioreissa, josta hän jatkoi 12-vuotiaana HJK:n junioreihin. Dahlström pelasi myös vuosina 2011–14 salibandyä ja voitti C- ja B-junioreiden Suomen mestaruuden Pakilan Visassa ja Tapanilan Erässä.

Vuodesta 2015 Dahlström pelasi Klubi 04:ssa ja oli mukana HJK:n UEFA Youth League-joukkueessa kapteenina. Debyytti Veikkausliigassa tuli 4.5.2016 ottelussa HJK-Ilves, jonka HJK voitti 5-1 ja Dahlström onnistui heti maalinteossa 67. minuutilla lisäten Klubin johdon lukemiin 4-1.

Dahlström vakiinnutti paikkansa nopeasti liigamiehistössä ja pelasi jo kaudella 2016 21 ottelussa ja teki kolme maalia. Yhteensä otteluja Veikkausliigassa kertyi tasan 100 ja maaleja 10. Suomen mestaruuden Dahlström voitti Klubissa 2017 ja 2018 ja Suomen Cupin 2017. Kauden 2019 alussa Dahlström valittiin HJK:n kapteeniksi.

Dahlström on ollut Suomen nuorisomaajoukkueissa U15-ikäluokasta lähtien. Suomen miesten maajoukkueessa Dahlström debytoi 8.1.2019 harjoitusottelussa Ruotsia vastaan.

Dahlströmin uusi seura Fotbal Club Sheriff eli FK Sheriff Tiraspol on 1996 perustettu moldovalainen jalkapalloseura Tiraspolin kaupungista. Tiraspol on maan toiseksi suurin kaupunki ja sijaitsee Transnistriassa. Sheriff Tiraspol on Moldovan hallitseva mestari. Mestaruuksia on yhteensä 17 ja cup-mestaruuksia 10. Sheriff on pelannut UEFA Europa Leaguen lohkovaiheessa useaan otteeseen, viimeksi kaudella 2017–18.

– Sheriff on suurseura, joka pelaa vuosittain Champions-liigan ja Eurooppa-liigan karsintoja ja on ollut mukana Eurooppa-liigan lohkovaiheessa viimeksi kaksi vuotta sitten. Haluan päästä siellä pelaavaan rooliin. Se täytyy ansaita treeneissä.

– Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat olleet tässä organisaatiossa mukana urani eri vaiheilla. Tämä on ollut paras mahdollinen ympäristö nuorelle pelaajalle kehittyä ja kasvaa aina edustusjoukkueeseen asti. Kiitokset kaikille pelikavereille, valmentajille, faneille, seurajohdolle ja kaikille muille jotka ovat olleet mukana HJK:ssa vuosien aikana. On ollut hienoa käydä läpi juuri tämä pelaajapolku, Dahlström kiittää.

Lisää uutisia