FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.49 // 13.12.2019

​KuPS nousi mestaruutensa myötä harvalukuiseen joukkoon

​KuPS nousi mestaruutensa myötä harvalukuiseen joukkoon

KuPS:lla on kokemusta kaikenvärisistä mitaleista. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS:n mestaruus kaudella 2019 oli seuran ensimmäinen Veikkausliigassa ja samalla KuPS nousi harvalukuiseen "täyden värisuoran" joukkoon.

Kaikenvärisiä mitaleita Veikkausliigan aikana on onnistunut nappaamaan vain neljä seuraa ennen KuPS:aa – ja nyt siis viisi, sillä KuPS:lla oli kaapissaan ennen mestaruutta ja kultaa kaksi hopeasijaa ja yksi pronssisija.

Muut kaikenvärisiä mitaleita Veikkausliigassa saalistaneet seurat ovat HJK (13-5-4), Haka (5-2-3), MYPA (1-5-3) ja SJK (1-1-1).

Eniten mitaleita viisikon ulkopuolelta on saalistanut Tampere United, jolla on kolme kultaa ja kolme pronssia, mutta ei yhtään hopeaa. Tietynlaista ennätystä pitää lisäksi hallussaan TPS, jonka viidestä mitalisijasta kaikki ovat pronssisia. FC Honka puolestaan katkaisi "putkensa" päättyneen kauden pronssimitaliensa myötä – tätä ennen espoolaisilla oli tilillään kolmen hopeasijaa.

Lisää uutisia