AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.49 // 13.12.2019

Interin tukirahasto turvaa lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia

Interin tukirahasto turvaa lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia

Alkuvuonna perustetusta Interin junioreiden tukirahastosta jaettiin joulun alla avustuksia yhteensä 15 pelaajan harrastusmaksuihin. Tukirahasto auttaa taloudellista tukea tarvitsevia lapsia ja nuoria jalkapalloharrastuksessa, ja se jakaa vuosittain haettavien stipendien kautta avustusta seuran omille junioreille.

– Avustettavia pelaajia oli tänä vuonna jokaisesta ikäluokasta. Stipendien myöntämisen perusteena oli nimenomaan harrastuksen jatkamisen turvaaminen seurassa, ei pelaajan pelilliset ansiot. Avustukset myös menevät lyhentämättömänä pelaajan Interissä tapahtuvaan harrastustoiminnan maksuihin, kertoo tukirahaston puheenjohtaja Teijo Ristola FC Interin verkkosivuilla.

Avustuksia on voinut hakea loka-marraskuun ajan seuran kotisivuilla olevan sähköisen lomakkeen kautta. Seuran psykologi tai junioritoiminnan palvelupäällikkö on haastatellut jokaisen hakijan. Näin voidaan kartoittaa myös mahdollisia muita tuen tarpeita ja olla muutenkin avuksi. Perheiden tilanteet ja maksuvalmius voivat vaihdella monesta eri syystä.

– On erotilanteita, työttömyyttä tai vaikkapa vakavampia sairastumisia, joiden vuoksi rahat eivät riitä. Siksi on tärkeää, että lasten ja nuorten harrastustoiminnasta kannetaan yhdessä vastuuta, psykologi Nina Forsten-Lindman selventää.

Vaikka avustusten hakeminen on tehty teknisesti helpoksi, taloudellisen avun hakemisen henkinen kynnys on usein korkea. Moni vanhempi onkin miettinyt pitkään, uskaltaako ja kehtaako hakea apua.

– Moni myös sanoi, ettei ole halunnut kertoa lapselleenkaan hakeneensa avustusta. Siksi avun hakemisen prosessi halutaan toteuttaa Interissä mahdollisimman luottamuksellisesti ja hienotunteisesti. Johtoryhmä päättää itsenäisesti hakijoista ja noudattaa tiukkaa salassapitoa, junioritoiminnan palvelupäällikkö Eveliina Hulkkonen painottaa.

Monelle perheelle ja etenkin jalkapalloa pelaaville lapsille ja nuorille avustukset ovat ensiarvoisen tärkeitä. Kenenkään harrastus ei saisi loppua perheen taloudellisen tilanteen vuoksi.

– Se, että poika voi jatkaa pelaamista Interissä, vaikka perheessämme taloustilanne on juuri nyt tosi tiukka, on paras joululahja, mitä perheemme voi toivoa, eräs avustusta hakenut vanhempi kertoi.

Lisää uutisia