FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.49 // 11.12.2019

​Kuopiossa uusi avaus – myös KuPS:n kausikortin saa lainalle kirjastosta

​Kuopiossa uusi avaus – myös KuPS:n kausikortin saa lainalle kirjastosta

Kirjastonkin kautta pääsee nyt huippujalkapallon pariin. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopiolaiset urheiluseurat ja kulttuurilaitokset puhaltavat yhteen hiileen ja haluavat näin joulun alla antaa kuopiolaisille erilaisen joululahjan: lainattavan uuden elämyksen.

Kuopion pääkirjastolta voi lainata jatkossa kausikortteja KalPan, Kuopion Palloseuran, Puijo Wolleyn, Steelersin, Welhojen, Kuopion kaupunginorkesterin ja Kuopion kaupunginteatterin tapahtumiin. Osa kausikorteista tulee lainattavaksi myöhemmin vuoden 2020 aikana, mutta joitakin kortteja on lainattavissa pääkirjastolla jo heti.

- Kausikorttilainauksella kuopiolaiset saavat uusia kokemuksia ja pääsevät seikkailulle itselle ehkä tuntemattomampaan maailmaan, kertoo kirjastotoimenjohtaja Päivi Savinainen.

Seurat ja kulttuurilaitokset ovat lahjoittaneet kausikortit lainattavaksi madaltaakseen kynnystä osallistua tapahtumiin kaikille kuopiolaisille.

Kultakin yhteistyökumppanilta tulee lainattavaksi vähintään kaksi kausikorttia. Kaikki kortit ovat lainattavissa vain Kuopion pääkirjastolta ja ne palautetaan samaan paikkaan, henkilökohtaisesti asiakaspalveluun.

Korteilla on viikon laina-aika, mutta toiveena on, että asiakas palauttaa kortin heti, kun ei enää tarvitse sitä, jotta mahdollisimman moni pääsee nauttimaan kausikorteista.

- Olemme todella innoissamme tästä uudesta avauksesta kirjaston muutenkin monipuoliseen tarjontaan sekä kiitollisia siitä, että näin moni kuopiolainen toimija halusi lähteä lainaustoimintaan mukaan, kehuu Savinainen.

Lisää uutisia