FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.48 // 8.12.2019

​HJK:n mies HIFK:n paidassa: "Ei minulla ole hard feelings"

​HJK:n mies HIFK:n paidassa: "Ei minulla ole hard feelings"

Kuva: Juha Tamminen

Sakari Mattila, 30, allekirjoitti marraskuussa kolmivuotisen sopimuksen HIFK:n kanssa.

Mattilalla on pitkä historia HJK:ssa. Mattila on Klubin oma kasvatti. Hän teki Veikkausliigadebyyttinsä HJK:ssa ja siirtyi sieltä Italiaan. Mattila pelasi Klubissa myös kausina 2012 ja 2013, kunnes jatkoi uraansa taas ulkomailla. Klubin miehelle voisi olla vaikea paikka mennä pelaamaan paikalliskilpailijan leipiin.

- En tiedä mitä siihen sanoisin. Koen, että sain työtarjouksen, joka oli kolmen vuoden mittainen. Pääsen toteuttamaan omaa ammattia ja intohimoa, se on ainoa joka merkkaa. Työtarjous sattui tulemaan HIFK:lta, se olisi voinut tulla vaikka Turun Interiltä, Mattila toteaa.

- Odotan todella paljon HIFK:ssa pelaamisesta. Into on kova kentälle todistamaan, että olen tämän työpaikan arvoinen, Mattila jatkaa.

Mattila ei koe suureksi asiaksi siirtyä paikalliskilpailijan leipiin. HIFK:ssa on aiemminkin pelannut HJK-taustaisia pelaajia, kuten esimerkiksi Mikael Forssell.

- Minulla on pitkä historia HJK:ssa. Ei minulla ole hard feelings HJK:ta kohtaan ja tuskin heilläkään on minua kohtaan. Minulle se ei ole iso asia, mutta voi se jollekin olla. Se on futiskulttuuria, jos se jotain harmittaa tai sytyttää.

Mattila odottaa todella paljon tulevia Stadin derbyjä.

- Odotan niitä todella paljon. Stadin derbyt ovat makeita tapahtumia. Toivottavasti niistä tulee kunnon haastoja.

- Kiva päästä laittamaan HJK:lle kampoihin. Se on ollut se isoveli pitkään Helsingissä. Kentällä pystytään varmasti laittamaan kampoihin, eikä tule HJK:lle mitään walk in the parkia, Mattila lupaa.

Lisää uutisia