FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.48 // 8.12.2019

​"Gussev tulee pian jälleen" – virolaislaituri jatkamassa Suomessa?

​"Gussev tulee pian jälleen" – virolaislaituri jatkamassa Suomessa?

Maksim Gussev pitää ovet auki vaihtoehdoille. (Kuva: Juha Tamminen)

Kaudella 2019 KPV:ssa Veikkausliigaa ja MYPA:ssa Ykköstä pelannut virolainen Maksim Gussev on tällä hetkellä vailla seuraa ja jatko Suomessa on vaihtoehto.

Viron maajoukkueessa yhdeksän kertaa vuosina 2015-16 esiintynyt laituri on vasta 25-vuotias, mutta uraan mahtuu monenlaista. Viime keväänä hän solmi ensimmäisen ulkomaansopimuksensa KPV:n kanssa. Alku sujui hyvin, mutta valmentajanvaihdosten myötä Gussevin peliaika jäi vähiin ja loppukauden hän pelasi MYPA:ssa.

Veikkausliigasta jäi Gusseville kuitenkin kokonaisuudessaan hyvä maku.

- Suomi ja Viro ovat niin lähellä toisiaan, mutta Suomessa on erilainen kulttuuri – siellä ihmiset seuraavat jalkapalloa. Kokkola on aika pieni kaupunki, mutta koko kaupunki on täynnä ottelumainoksia kotipelien alla ja joka peliä tulee katsomaan 2000-3000 ihmistä, Gussev miettii.

- Se luo ihan erilaisen tunnelman. En tiedä miksi ihmiset Virossa eivät katso jalkapalloa.

Hyvät muistot jäi myös MYPA:sta, jossa Gussev oli maalillaan käynnistämässä kiriä, joka johti 3-2-voittoon TPV:sta ja myllykoskelaisten säilymiseen Ykkösessä.

- Se oli suurempi tunne kuin viimeksi Floran kanssa mestaruuden voittaminen. Kylmästä ilmasta huolimatta katsomo oli täynnä, kaikki ihmiset seisoivat ja huusivat – se ottelu oli kuin finaali, Gussev muistelee.

MYPA on ilmaissut halunsa jatkaa yhteistyötä, mutta Gussev kertoo empivänsä taloudellisten seikkojen takia.

- Minulla on perhe ja tarvitsen rahaa, jota MYPA:lla ei ole. Suomessa eläminen on lisäksi kalliimpaa.

Gussev pelasi Suomessa lainalla FC Florasta, mutta nuoriin pelaajiin tulevalla kaudella panostava tallinnalaisseura ei tarjonnut Gusseville enää jatkosopimusta ja mies on nyt ilman seuraa.

- Minulla on pari tarjousta Virosta ja Suomesta MYPA:n lisäksi toinenkin tarjous. En tiedä vielä, otin pienen tauon ja nyt mietin mikä olisi paras vaihtoehto, Gussev toteaa.

- Tuntuu kuin kaikki olisivat unohtaneet minut, mutta minulla on iso halua näyttää, että Gussev tulee pian jälleen.

Lähde: Soccernet.ee
Lisää uutisia