FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.48 // 5.12.2019

HIFK vahvisti organisaatiotaan

HIFK vahvisti organisaatiotaan

Mike Keeney on tehnyt pitkän uran suomalaisessa futiksessa. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK vahvistaa organisaatiotaan myös junioripuolella, kun seurassa toimii jatkossa seuraavat kolme valmennuspäällikköä.

Olli Orvasto (UEFA A), on valmennuspäällikkö ja valmennuksen kehittäjä, Mike Keeney (UEFA Pro), valmennuspäällikkö (ikäluokat U11-U14), pelaajakehittäjä sekä Mikael Airava (UEFA B), valmennuspäällikkö (ikäluokat U5-U10), futsalvastaava.

Orvasto tuli mukaan HIFK:n toimintaan viime kaudella, kun hän toimi edustusjoukkueessa joukkueenjohtajana ja valmentajana. Tästä eteenpäin hän pääsee edustusjoukkueen ohella tekemään töitä myös seuran junioripuolella valmennuspäällikön ja valmennuksen kehittäjän roolissa.

– On erittäin tärkeää, että IFK kehittää edustusjoukkuetoiminnan lisäksi myös junioripuolta ja minusta on hienoa päästä tuohonkin kehitysprosessiin mukaan. Oman roolini tärkein tehtävä on valmennuksen laadun kehittäminen. Siihen yritämme päästä kiinni kouluttamalla ja tukemalla valmentajia, sekä luomalla seuralle mahdollisimman hyvät toimintalinjat, Orvasto kommentoi HIFK:n verkkosivuilla.

Myös toinen HIFK:n edustusjoukkueen tulevan kauden valmennustiimin jäsenistä saa vastuulleen töitä junioritoiminnan parissa. Keeney tulee jatkossa vastaamaan HIFK:n pelaajakehitystyöstä, sekä toimimaan U11-U14 -ikäluokkien valmennuspäällikkönä.

– Minun tehtävääni kuuluu tukea IFK:n juniorivalmentajia. Tämä tuki voi näkyä siinä, että autan meidän valmentajia organisoimaan ja suunnittelemaan harjoituksia, tai ihan konkreettisesti siinä, että autan valmentajia vetämällä harjoitussession kentällä. Kaiken kaikkiaan näen, että rooliini kuuluu olla luomassa valmentajillemme sellaisen ympäristön, jossa voidaan kehittää ja toteuttaa pelaajien ikään sopivia harjoituksia IFK-metodologian mukaan, Keeney sanoo.

Pitkään HIFK:n seuran junioritoiminnassa vaikuttanut Airava kantaa jatkossa HIFK:n U5-U10 -ikäluokkien valmennuspäällikön vastuun, ja toimii tämän ohella myös HIFK:n futsalvastaavana.

– Seuran päätös lisätä valmennuspäälliköiden määrää kahdella on mielestäni tervetullut, sillä tämän myötä seuran pelaajakehitystyötä ja valmentajakoulutusta voidaan täydentää ja leventää entisestään. Samalla saan itse nyt mahdollisuuden käyttää aiempaa enemmän aikaa meidän nuorimpien ikäluokkien hyvien valmentajien ja joukkueenjohtajien tukemiseen.

– Vastaan seuran yhteistyöstä päiväkotien kanssa, seuran jalkapallokoulusta ja seuran nuorimmista ikäluokista. Tehtävääni kuuluu tapahtumien järjestämistä sekä hyvän maineen luomista, jotta voimme houkutella uusia pelaajia mukaan seuraamme. Tulen jatkossakin vastaamaan harjoitusolosuhteista, valmentajien rekrytoinneista ja koulutuksesta sekä monista muista kulisseissa tapahtuvista tehtävistä, jotka mahdollistavat seuran toiminnan, Airava kertoo.

Lisää uutisia