AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.48 // 4.12.2019

​Sakari Mattila selätti karmean loukkaantumiskierteen ja on valmis valloittamaan Veikkausliigan

​Sakari Mattila selätti karmean loukkaantumiskierteen ja on valmis valloittamaan Veikkausliigan

Sakari Mattila oli A-maajoukkueen luottomiehiä ennen loukkaantumistaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Keskikenttäpelaaja Sakari Mattila, 30, allekirjoitti marraskuussa kolmivuotisen sopimuksen Veikkausliigaseura HIFK:n kanssa.

Mattila pelasi pitkäksi venyneellä ulkomaan komennuksellaan isoissa seuroissa ympäri Eurooppaa ja oli A-maajoukkueen vakiomiehiä vuoteen 2017 saakka. Sen jälkeen mies on hieman kadonnut jalkapalloa seuraavien ihmisten kartalta.

- Se on luonnollista. Siksi ei ole miehestä kuulunut, kun en ole kentällä ollut. 2017 tuli ensimmäinen polvivamma, sen jälkeen toivuttiin Tanskassa. Diili siellä loppui kun tulin terveeksi ja sitten olin tilanteessa, että on vähän pakko saada peliminuutteja ja päästä takaisin hyvään kuntoon. Tein sopimuksen Norjan 2. divarissa pelaavan Fredrikstadin kanssa, koska siellä oli saletti, että pääsee pelaamaan. Viiden pelin jälkeen siellä meni sitten toinen polvi. Kamala tilanne. Juuri kun pääsi takaisin, niin meni toinen polvi ja se kausi oli siinä, Mattila muistelee.

Mattila on kuntouttanut itsensä taas pelikuntoon Norjassa.

- Nyt vuoden aikana olen saanut vyölle yhdeksän peliä reserveissä ja päässyt taas terveeksi. Ylpeä olen siitä, että olen pystynyt tulemaan takaisin ja pystyn pelaamaan taas. Se on kova juttu kahden polvivamman jälkeen. Moni olisi saattanut heittää pyyhkeen kehään.

Saapuessaan tammikuussa HIFK:n treeneihin, pitäisi kentälle kirmata täysin terve ja innokas pelimies.

- Kaikki testit ja magneettikuvat tukee sitä mitä minä tunnen. Polvien suhteen on hyvä ja turvallinen fiilis. Tällä hetkellä on ylipäätään tosi hyvä fiilis, kun ei tarvitse puurtaa kipujen kanssa tai seuraavan kuntoutusvaiheen kanssa. Pääsee taas nauttimaan futiksessa, Mattila iloitsee.

Mattila on HJK:n kasvatti ja Helsinki kotipesä. Mattila palaa kotiin hieman suurempana perheyksikkönä kuin maailmalle lähtiessään. Mattilan Suomeen paluuseen vaikuttivat myös perhesyyt.

- Tulee olemaan hyvä muutos tulla lähelle perhettä. Alkaa huomaamaan kolmen lapsen isänä, että tarvitsee ihmisiä ympärille. Kiva tulla takaisin Suomeen ja Veikkausliigaan. Futiksellisesti täydellistä tähän saumaan. Tässä on sen verran taisteltu loukkaantumisten kanssa, että realismi on vähän erilainen kuin kaksi vuotta sitten. Pitää olla nöyrä ja hyväksyä se ja löytää motivaatiot. Minulla on nyt pitkästä aikaa löytynyt tosi kova motivaatio futikseen ja fiilis on hyvä ja odottava, Mattila toteaa.

Lisää uutisia