FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.48 // 2.12.2019

​SJK viidentenä seurana Laatujärjestelmän tasolle 5

​SJK viidentenä seurana Laatujärjestelmän tasolle 5

Kuva: Juha Tamminen

SJK on saavuttanut Laatujärjestelmän Tason 5, johon ovat aikaisemmin päässeet HJK, Ilves, FC Inter ja KuPS.

Jalkapalloseurojen laatujärjestelmä on ollut käytössä vuodesta 2014. Siinä on mukana 193 seuraa, mikä kattaa noin 75% koko valtakunnallisesta pelaajamäärästä.

Laatujärjestelmän tavoitteena on kannustaa seuroja systemaattiseen ja pitkäjänteiseen toimintaan, jonka pohjana on vahva seuraidentiteetti ja jäsenistön laajasti hyväksymä toimintamalli. Laatujärjestelmässä on viisi tasoa ja kolme arviointialuetta: urheilutoiminta ja sitä tukevat johtaminen sekä viestintä ja markkinointi. Tavoitteena on, että jokainen laatujärjestelmässä mukana oleva seura kohdataan ja arvioidaan liiton ja sen alueorganisaation toimesta vähintään kerran vuodessa.

Laatujärjestelmän korkein taso 5 muodostuu kolmesta osasta: pelaajakehityksen kehitysohjelma, seuran ulkoisesta ja Palloliiton sisäisestä arvioinnista. Ensimmäisenä vuotena painopiste on kehitysohjelmassa, toisena vuotena seuraan tehdään Laatukeskuksen johdolla ulkoinen arviointi ja kolmantena vuotena Palloliiton sisäinen arviointi.

Tason 5 ulkoisen arvioinnin toteuttavat yhteistyössä Laatukeskuksen ja Palloliiton arvioija. Ulkoinen arviointi toteutetaan yhden päivän arviointitilaisuutena, jonka lisäksi arvioijat perehtyvät perusteellisesti etukäteen mm. seuran toimintaa ohjaavaan dokumentaatioon ja tuloksien kehittymisestä kertovaan raportointiin. Arviointitilaisuudessa haastatellaan seuran luottamushenkilöitä, operatiivista johtoa, valmentajia ja vapaaehtoistoimijoita.

Lisää Laatujärjestelmästä>>>


Lisää uutisia