FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.47 // 30.11.2019

Kanerva EM-lohkosta: "Ihan hyvältä maistuu"

Kanerva EM-lohkosta: "Ihan hyvältä maistuu"

Markku Kanervan valmentama Suomen A-maajoukkue kohtaa kesällä EM-lopputurnauksen alkulohkovaiheessa Tanskan, Belgian ja Venäjän. (Kuva: Juha Tamminen)

"Ihan ok", kuittasi Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva EM-alkulohkon arvonnan jälkeen.

Huuhkajien alkulohko ensi kesän EM-kisoihin selvisi lauantaina. Suomi arvottiin Pietarissa ja Kööpenhaminassa pelattavaan turnauksen B-lohkoon, jossa pelaavat Suomen lisäksi Venäjä, Belgia ja Tanska.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva kertoi Ylen haastattelussa tuoreet mietteensä arvontatuloksesta. Jo etukäteen oli tiedossa, että Suomi pelaa joko A- tai B-lohkossa.

- Ihan ok. Siinä oli tosiaan kaksi vaihtoehtoa etukäteen ja nyt pääsimme B-lohkoon. Ihan hyvältä maistuu, ei siinä mitään, Kanerva kertoi.

A-lohkoon arvottiin Italia, Turkki ja Wales. Kanerva ei suoraan sanonut, kumpaan lohkoon toivoi Suomen joutuvan siinä vaiheessa, kun A- ja B-lohkojen kolme ensimmäistä joukkuetta olivat selvillä.

- Lähinnä koin, että A-lohkoon voisi Italian lisäksi tulla Ruotsi ja Sveitsi. Sveitsi siihen tuli, ja nyt siihen tuli Turkki. Vähän makuasia.

- Kyllä minä siinä vaiheessa ajattelin, että olisi kiva ottaa se Kööpenhamina-Pietari-lohko. Kuten olen aiemminkin todennut, lähinnä nämä logistiset jutut ovat hyvät, ettei tule paljon reissaamista.

Kokemuksena EM-lohkoarvonta oli "Rive" Kanervalle hieno kokemus.

- Kun katsoi ketä siellä on lavallakin, esimerkiksi jalkapallolegendoja ja meritoituneet valmentajat. Valitettavasti ei ollut hirveästi aikaa jutella vielä kenenkää kanssa, mutta kyllä tässä isojen poikien seurassa ollaan. Fantastinen show, upea esitys ja kokonaisuutena hieno tilaisuus, Kanerva kehui.

Loppuvuoden aikana Kanerva jatkaa valmisteluja kohti kesän lopputurnausta kohti. Valmistautuminen on jo jossain määrin aloitettu. Nyt kun lohkovastustajat tiedetään, scouttausohjelman tekeminen ja valmistavien otteluiden sopiminen voi alkaa kunnolla.

Mutta koska päävalmentaja saa itse rauhoittua hetkeksi? Marraskuun maaottelutauon aikana ja tietysti sen jälkeen kiirettä on riittänyt.

- Toivottavasti tuossa joulukuun puolivälin jälkeen saisi vähän vetää henkeä, Kanerva hymyili.

Suomi avaa pelinsä EM-kisoissa Tanskaa vastaan Kööpenhaminan Telia Parken-stadionilla.

Lähde: Yle Areena
Lisää uutisia