AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.47 // 28.11.2019

Isaksson SJK-sopimuksestaan: "Olen iloinen että olen nyt täällä"

Isaksson SJK-sopimuksestaan: "Olen iloinen että olen nyt täällä"

Kuva: SJK

SJK:n kanssa vuoden sopimuksen tehnyt Keaton Isaksson on monipuolinen pelaaja, joka on rakentanut uraansa maltilla.

Hän aloitti kotipaikkakuntansa Sipoon Sibbo Vargarnassa ja pelasi juniorina myös Porvoon FC Futurassa ja Pallokekerho Keski-Uusimaan riveissä. Ensimmäinen varsinainen sopimus syntyi PKKU:n kanssa.

- PKKU:n jälkeen kävin armeijan ja pelasin FC Viikingeissä Ykköstä. Sen jälkeen pääsin mukaan HIFK:n organisaatioon. Heillä oli silloin yhteistyösopimus Gnistanin kanssa ja minä harjoittelin silloin koko ajan HIFK:ssä, mutta pelasin Gnistanissa. Valmentajana oli Jani Honkavaara ja siten tunnen hänet hyvin jo sieltä asti. Tein debyytin Veikkausliigassa hänen alaisuudessaan HIFK:n paidassa kaudella 2015, kertoo Keaton Isaksson.

- Lopulta siellä ei niin paljon ollut minuutteja vielä tuolloin luvassa, joten siirryin varmojen minuuttien perässä EIF:iin. Siellä kaikki meni sen verran hyvin, että pääsin Ruotsiin Luulajaan ja se oli minulle erinomainen kausi. Opin siellä todella paljon jalkapallosta ja pelaajana. Se oli ihan erityylistä futista ja siellä pääsi pelaamaan todella kokeneitakin pelaajia vastaan. Oli hieno nähdä semmoisia vanhoja ammattimiehiä ja pelata heidän kanssaan, jatkaa Isaksson kertomista.

Paluu kotimaan kentille oli kuitenkin edessä hiukan yllättäenkin.

- Pelasimme IFK Luleå:n kanssa myös harjoituspelin PS Kemiä vastaan ja heidän valmentaja Jani Åhman huomasi minut kai sieltä. Hyvin menneen kauden jälkeen hän halusi minut Kemiin ja siellä pääsin sitten oikeastaan ensimmäistä kertaa pelaamaan isoja minuutteja pääsarjatasolla.

- Siihen nähden kuinka seuran asiat lopulta menivät siellä, pelit meni itsellä kuitenkin sen verran hyvin, että pääsin sieltä Maarianhaminaan. Se oli sitten todella mukava paikka, viihdyin siellä puolitoista vuotta hyvin ja nyt sitten tuntui, että on aika ottaa kuitenkin seuraava askel.

Kokemuksestaan huolimatta vasta 25-vuotias Isaksson, pääsee Seinäjoella tuttuun valmennukseen. Myös aiemmin SJK:n kanssa sopimuksen tehnyt Robin Sid on entinen pelikaveri. Pelaajana hän on keskikentän työntekijä, joka pystyy tarvittaessa pelata lähes roolissa kuin roolissa.

- Pidän itseäni aika monipuolisena pelaajana. Viime kaudellakin pelasin oikeastaan kaikkia muita paikkoja, paitsi maalivahtina ja vasempana puolustajana, naurahtaa Isaksson.

- Se on mielestäni vahvuus, että pystyn sopeutumaan uuteen pelipaikkaan aika nopeasti. Itse näen, että oma paras paikkani olisi kymppipaikalla tai semmoisena box-to-box tyyppisenä pelaajana. Oikea laitakin on roolista riippuen sopiva. Olen omasta mielestäni aika juoksuvoimainen pelaaja ja tykkään tehdä hommia hyökkäys- ja puolustussuuntaan joten semmoinen rooli sopii aika hyvin.

Seinäjoelle Isaksson tulee sillä asenteella, että nyt tehdään töitä ja katsotaan minne asti uralla on vielä mahdollisuudet edetä.

- Olosuhteet täällä on aivan parasta Suomessa ja pelaajista pidetään huolta. Täällä on kunnon futisstadion ja kun olen pelannut täällä, niin on tullut huomattua, että kannattajapäädystä lähtee ääntä. Olen todella iloinen, että olen nyt täällä. Toivottavasti tehdään yhdessä tästä hyvä kausi. Uskon, että täällä pystyn saavuttamaan ihan mitä vaan, sanoo Isaksson.

- Kyllähän sitä ulkomaille vielä joskus uralla haluan. Sen eteen tehdään täällä hommia. Sanoinkin Dormanille kun neuvottelimme, että tiedän millaiset fasiliteetit täällä on, ja minä haluan tehdä töitä sekä ottaa niistä kaiken irti. Jälkeenpäin ei tarvi sitten jossitella, vaan se on vain itsestä kiinni, Isaksson päättää.

Lisää uutisia