FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.46 // 19.11.2019

Sid tuo mukanaan oppinsa IFK Mariehamnista: "SJK on isompi seura ja Seinäjoki isompi kaupunki"

Sid tuo mukanaan oppinsa IFK Mariehamnista: "SJK on isompi seura ja Seinäjoki isompi kaupunki"

Robin Sidille kertyi paljon kokemusta Grönvitt-paidassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Kahden vuoden sopimuksen SJK:n kanssa allekirjoittanut Robin Sid, tuo SJK:lle lisää taitoa ja Veikkausliigatasolla meritoituneen nuoren joukkuepelaajan.

Päävalmentaja Jani Honkavaaara sai viimein haluamansa pelaajan, yritettyään kiinnittää Sidiä jo kaksi kertaa aiemmin edellisissä valmennuspesteissään. Hän näkee Sidin ehkä jopa hieman aliarvostettuna ja haluaa päästä ulosmittaamaan pelaajan potentiaalin SJK:n kanssa. Myös Robin Sid itse, odottaa yhteistyötä mielenkiinnolla.

- Kun meritoitunut ja hyvä valmentaja haluaa sinut mukaan joukkueeseen, niin se on aina imartelevaa. Nyt oli sopiva aika sille, että pääsemme tekemään töitä yhdessä. Odotan sitä innolla, sanoo Sid.

- Olen tämmöinen pienikokoinen ja aika taitava pelaaja, omasta mielestäni ainakin kentällä fiksu pelaaja ja juoksuvoimaa löytyy. Ei niinkään nopeutta, vaan jaloissa riittää voimaa tehdä töitä. Kuvailisin muutenkin itseäni joukkuepelaajaksi, eli teen aina töitä joukkueen eteen, kuvailee Sid itseään.

- Aiemmissa seuroissani olen jo oppinut, että aina autetaan joukkuekaveria ja kaikki auttaa muutenkin toisiaan. SJK on huomattavasti isompi seura kuin aiemmat seurani ja Seinäjoki vähän isompi kaupunki. Täällä resurssit ovat paljon suuremmat, mutta uskon, että muuten asiat ovat samalla tavalla.

Maarianhaminassa Sid on ollut voittamassa Suomen mestaruutta ja Suomen cupia sekä pelannut yhdessä taitavien pelaajien, kuten Petteri Forsell ja Diego Assisin kanssa. Molemmat edellä mainitut olivat tehokkaita hyökkääviä keskikenttäpelaajia. Sid itse ei kuitenkaan lähde vertaamaan itseään heihin.

- Forsell ja Assis ovat hienoja pelaajia, joilla itseni kanssa yhteistä on oikeastaan pieni koko ja taito. Muuten olemme kyllä hyvin erilaisia pelaajia. Tottakai olen heiltä saanut paljon oppia. Sain muutenkin pelata Maarianhaminassa hienojen pelaajien, kuten Kristian Kojolan, Aleksei Kangaskolkan ja Jani Lyyskin kanssa. He ovat pelaajia, jotka ovat olleet tavallaan roolimalleja.

- Oma tavoitteeni on pelata urallani joskus ulkomailla, mutta se ei ole varsinaisesti mikään elämän ja kuoleman kysymys. Uskon itse enemmän siihen päivittäiseen työntekoon ja siihen, että sen kautta tulee se palkinto uralla. Ja nyt kun olen täällä, en edes ajattele ulkomaille menoa vaan keskityn tähän juttuun. Päivittäin kun tekee hyvin töitä, niin kyllä se palkinto siitä sitten tulee, painottaa Sid.

- Nyt on ollut myös mahtava nähdä Suomen menestys ja kyllä se mielestäni pitää olla kaikille pelaajille tavoitteena, jotka pelaa Veikkausliigatasolla tai Ykkösessä, että haluaa myös laittaa joskus sen maajoukkuepaidan päälleen.

Sid on pelannut Seinäjoella vastustajan paidassa jo useampaan kertaan ja joukkue sekä sen kannattajat ovat tulleet sitä kautta tutuksi.

- On tullut SJK:n kannattajapääty nähtyä ja on kiva olla vihdoin samalla puolella, nähdään viimeistään tammikuussa, lähettää Sid terveiset SJK-kannattajille.

Lisää uutisia