AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.46 // 19.11.2019

​RoPS hankki Obed Malolon SJK:sta - haaviin myös Arsenalin akatemian kasvatti

​RoPS hankki Obed Malolon SJK:sta - haaviin myös Arsenalin akatemian kasvatti

Obed Malolo jatkaa uraansa RoPS:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Viime kaudella Seinäjoen Jalkapallokerhoa edustanut keskikenttäpelaaja Obed Malolo, 22, siirtyy Rovaniemen Palloseuraan. Sopimuksen pituus on 1+1 vuotta.

Rovaniemen Palloseuran keskikenttä vahvistuu näin ollen nuorella, mutta Veikkausliigan tasolla jo kohtalaisen kokeneella pelaajalla.

Malolo esiintyi ensimmäisen kerran Veikkausliigassa Helsingin Jalkapalloklubin paidassa jo keväällä 2014. Kaudelle 2017 hän siirtyi Seinäjoen Jalkapallokerhoon edustaen seuraa kolmen vuoden ajan.

Malolo on ikäluokkansa lahjakkaimpia kotimaisia pelaajia. Hän on pelannut Suomen kaikissa nuorisomaajoukkueissa U15-pojista alkaen. Kausi 2018 jäi häneltä väliin loukkaantumisen vuoksi, mutta jo seuraavana talvena hän teki täyden paluun Suomen Cupin otteluissa.

RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen kertoo Malolon olevan palanen, jollaista hän on tulevaan joukkueeseensa etsinytkin.

- Obed tulee palvelemaan ajatustamme siitä, kuinka haluamme pelata jalkapalloa, Tauriainen kuvailee.

- Haluamme hallita palloa, ja hallinta on helpompaa, jos keskellä on taitava pelaaja. Samalla pelkkä pallon siirtely ei riitä, vaan hallinnan täytyy aina johtaa johonkin. Odotamme pelaajiltamme myös tehokkuutta pelin sisällä.

Malolo itse kuvailee itseään taitavaksi ja aggressiiviseksi keskikenttämieheksi, mutta ennen kaikkea joukkuepelaajaksi. Hän on vasenjalkainen ja pystyy pelaamaan useaa keskikentän roolia, mutta mieluiten hän näkisi itsensä box-to-box -pelaajana.

- Kävimme Vesan kanssa hyvät keskustelut ennen sopimuksen tekoa. Ymmärrämme molemmat, mikä on meidän yhteinen ensi kauden tavoite, Malolo kertoo.

- Kun RoPS:sta soitettiin, oli lähes välittömästi selvää, että tulisin siirtymään tänne. Fiilis on hyvä. Omalla kohdallani nyt on aika ottaa uralla se seuraava isompi askel.

Malolo aloitti jalkapalloilemisen kahdeksanvuotiaana AC Alliansissa, josta hän siirtyi pian HJK:n ikäkausijoukkueisiin. Malolon Veikkausliigauran avausmaali on juurikin Rovaniemen Palloseuraa vastaan ottelussa RoPS – SJK heinäkuulta 2017.

Rovaniemen Palloseuran toinen tuore sopimuspelaaja on englantilainen vasen laitapuolustaja Arinse Uade.

Uade, 23, on nimenä tuntemattomampi, mutta pelaajana tuttu Hollannissa pelaajatarkkailijana toimineelle RoPS:n apuvalmentaja Mika Pulkkiselle. Pulkkisen mukaan Uadessa on potentiaalia, ja lopullinen läpimurto odottaa ainoastaan oikeaa ympäristöä.

- Arinse on moderni englantilaistyylinen pelaaja. Hän on voimakas, juoksu- ja kamppailuvoimainen kaveri, jolla on hyvä vasen jalka sekä ammattimainen asenne, testeissä Uadea tarkkaillut Pulkkinen kuvailee.

Lontoossa syntynyt Arinse Uade on Arsenalin junioriakatemian kasvatti. Hän kävi 19-vuotiaana SJK:ssa, mutta palasi pian takaisin kotimaahansa. Sen jälkeen hän on esiintynyt mm. Norwichin akatemiajoukkueessa.

vko.02 // 15.1.2021
Lisää uutisia