FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.46 // 18.11.2019

Kanerva: "Tästä lähtee valmistautuminen EM-kisoihin"

Kanerva: "Tästä lähtee valmistautuminen EM-kisoihin"

Huuhkajilla on tiukka haaste edessä. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajien viimeinen koitos EM-karsinnoissa on edessä maanantaina Kreikan vieraana ja lopputurnauspaikan varmistumisesta huolimatta pelattavaa riittää.

Päävalmentaja Markku Kanerva kertoi pelipäivänä Huuhkajien Facebook-livelähetyksessä, että peliin lähdetään hyvillä mietteillä. Huuhkajat varmisti viime perjantaina paikan ensi kesän EM-lopputurnaukseen, kun Liechtenstein kaatui Helsingissä 3-0.

- Siinä mielessä isoimmat paineet ovat pois, mutta ainahan näissä peleissä paineita on. Haluamme tosiaan kunniakkaasti päättää nämä karsinnat, ennen kaikkea hyvällä esityksellä. Tästä lähtee oikeastaan se valmistautuminen jo sitten EM-kisoihin, ensimmäinen valmistava peli, Kanerva sanoi.

Kreikka on voittanut kaksi viime peliään ensin Bosnia ja Hertsegovinaa ja sitten Armeniaa vastaan. Suomi kukisti helleenit aiemmassa kohtaamisessa 1-0 Tampereella. Kanerva tietää, että haaste on illan pelissä suuri.

- Meillä on haastava vastustaja siellä. Kreikka on saanut pelinsä hyvään kuosiin ja hyviä tuloksia, kaksi voittoa pohjalla. Helpolla he eivät meitä tule päästämään.

Kanerva lupasi jo aiemmin, että pelaavaan miehistöön tulee muutoksia viime pelistä. "Rive" paljastikin yhden pelaajan, joka nähdään varmuudella kentällä.

- Kyllä niitä (muutoksia) on tulossa. Ehkä makupalana heitetään, että Jesse Joronen pelaa tänään maalissa. Jätetään ne muut sitten arvailujen varaan, Kanerva heitti.

Lisää uutisia