FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.45 // 16.11.2019

​Markku Kanerva kiitollisena: "Pelaajilta upea suoritus"

​Markku Kanerva kiitollisena: "Pelaajilta upea suoritus"

Markku Kanerva luotsasi Suomen jalkapallomaajoukkueen ensi kesän EM-lopputurnaukseen. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajien päävalmentaja muisti perjantain ratkaisuottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa myös Pertti Alajaa.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva asteli perjantai-iltana lehdistötilaisuuteen suihkunraikkaana ja tyytyväisenä. Hymyyn oli syytä, sillä vain hetkeä aiemmin Suomen miesten maajoukkue oli varmistanut historiansa ensimmäisen arvokisapaikan. 3-0-voitto Liechtensteinista Helsingin Töölön Telia 5G Areenalla varmisti pääsyn ensi kesän EM-lopputurnaukseen.

Suihkussa Kanerva ei käynyt pelin jälkeen omasta tahdostaan. Päävalmentaja kiikutettiin veden alle pelaajien toimesta perinteiseen tapaan. Se ei "Riveä" haitannut, olihan luotsilla vaihtovaatteetkin mukana.

- Nyt on freesi ja äärimmäisen onnellinen olo kertakaikkiaan. Mielestäni pelaajilta upea suoritus tänään, kypsä sellainen. Totta kai paineita oli ja odotukset olivat kovat. Pelaajat kestivät ne oikein hyvin ja pelisuunnitelma toimi kauttaaltaan. Olen äärimmäisen ylpeä tuosta joukkueesta ja kiitollinen, että olen saanut viedä tätä matkaa eteenpäin yhdessä heidän kanssaan, Kanerva sanoi.

- Kiitos kuuluu myös kaikille taustajäsenille ja niille henkilöille, jotka ovat olleet edesauttamassa meidän upeaa matkaa ja tämän sukupolvien unelman toteutumista. Ennen kaikkea upeaa, että saatiin ratkaistua tämä kotiyleisön edessä. Tämä fantastinen kannustus lämmitti todella paljon. Näissä kaikissa kotipeleissä ja jopa vieraspeleissä olemme saaneet ylimääräistä energiaa ja voimaa fantastisesta kannustuksesta.

Peli eteni perjantaina pitkälti niin kuin Kanerva oli odottanutkin. Suomi sai tehtyä avausjaksolla tärkeän avausmaalin ja hallitsi kenttätapahtumia jopa dominoivasti.

- Yllätyin, että kuinka helposti Liechtenstein vetäytyi sinne omalle alueelle. Aikaisemmissa peleissä he ovat pyrkineet prässäämään vähän aggressiivisemmin. Toisaalta se oli ehkä heidän valintansa, ja toisaalta me ehkä myös pakotimme heidät sinne. Ei ollut ihan helppoa murtaa sitä yhdeksän pelaajan puolustussumppua.

Kanervan mukaan Suomen pelin yksi teema oli kärsivällisyys. Hän halusi joukkueen olevan jatkuvasti vaarallinen ja että se pyrkii pelaamaan muodon sisään, puolustuslinjan ja keskikentän väliin.

Suomi kohtaa EM-karsintojen päätösottelussaan Kreikan maanantaina. Joukkue matkustaa Ateenaan lauantaina.

Kanerva painotti, että joukkue haluaa arvokkaan päätöksen EM-karsintamatkalle, vaikka kisapaikka onkin jo varma.

- Haluamme totta kai päättää kunniallisesti nämä hyvin sujuneet karsinnat. Uskon, että sielläkin on paljon Suomen faneja, ja halutaan tarjota hyvä esitys meidän faneille ja saada kunniakas päätös karsinnoille.

- Totta kai jokainen ymmärtää, ettei valmistautuminen ehkä ihan optimaalisesti tästä suju, mutta tänään vähän juhlitaan ja sitten aletaan keskittyä siihe Kreikka-peliin, Kanerva selitti pelin päätyttyä.

Joukkueen terveystilanne kartoitetaan tarkemmin lauantaina. Kanerva mainitsi Jukka Raitalan saaneen lievän puujalan perjantain pelissä, ja myös Teemu Pukin jalka kramppasi.

Kanerva halusi muistaa lehdistötilaisuudessa koko taustatiimiään, mutta myös edesmennyttä Palloliiton puheenjohtajaa Pertti Alajaa.

- Jos ajatellaan vielä tätä koko retkeä, niin monelle henkilölle kuuluu kiitos tästä saavutuksesta, mutta haluan muistaa edesmennyttä puheenjohtajaamme Pertti Alajaa vielä. Hän on isossa roolissa siinä, että istun tässä nyt, eli hän oli minua rekrytoimassa silloin päävalmentajan pestiin.

- Sääli vaan, ettei "Pera" päässyt todistamaan tätä upeaa historiallista hetkeä, mutta hänellä on iso rooli tässä koko matkassa. Totta kai nykyinen johto ja muut henkilöt ovat antaneet paljon tukea meille ja uskoneet, että me tämä sukupolvien unelma viedään maaliin asti.

Lisää uutisia