FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.45 // 13.11.2019

​Tikkanen aloittaa SJK:ssa jo neljännen kautensa - "Todella kehittävät vuodet olleet"

​Tikkanen aloittaa SJK:ssa jo neljännen kautensa - "Todella kehittävät vuodet olleet"

Ville Tikkanen tähtää pitkälle.

Oulussa vuonna 1999 syntynyt keskuspuolustaja Ville Tikkanen, tuli Seinäjoelle jo joulukuussa 2016 ja teki sopimuksen SJK:n kanssa tammikuussa 2017. Veikkausliigadebyytti syntyi kauden 2018 avausottelussa.

Puolustajana hän on vielä varsin nuori, vasta 20-vuotias, mutta ikäänsä nähden jo varsin kokenut. Viime kaudella hän pelasi 7 Veikkausliigapeliä ja kaikkiaan pelejä SJK:n edustuksessa on jo kasassa 27. Tämän lisäksi hän on pelannut 15 ottelua SJK Akatemiassa ja muutamia otteluita SJK:n A-junioreissa. Hän on kuulunut Suomen poikamaajoukkurinkiin kaikissa ikäluokissa. Viimeksi U19-kotikisoissa, hän pelasi jokaisen ottelun Suomen avauksessa ja tänä syksynä hän oli mukana U21-joukkueen leirityksessä.

- Tässä olen nyt tutustunut Seinäjokeen jo kolmen vuoden ajan ja olen viihtynyt tosi hyvin. Kaikki on jo tuttua ja tuntunut hyvältä. Nyt on myös uusi hyvä valmentaja, ja olemme hänen kanssa puhuneet, niin todella kivalta tuntuu jatkaa, sanoo Ville Tikkanen

- Todella kehittävät vuodet ovat olleet, senkin vuoksi, että olen nähnyt monta valmentajaa, olen ollut usealla eri pelipaikalla ja olen sitä myöten oppinut todella paljon uutta kaikesta. En kyllä kadu pätkääkään sitä, että olen lähtenyt aikoinaan Seinäjoelle.

Parantamisen varaakin Tikkasen mukaan varmasti vielä on.

- Vähän on tietenkin ollut rikkonaisia kausia, kun on ollut pieniä loukkaantumisia, mutta toivotaan, että nyt tulisi hyvä kokonainen ehjä kausi. Nämä kaikki on kuitenkin tehnyt minut vain entistä vahvemmaksi ja olen tehnyt entistä enemmän töitä pelipaikan eteen. Kilpailu peliajasta on tietenkin SJK:ssa aina kova ja se on vain hyvää kehityksen kannalta. Maajoukkueessa taas tavoite on ottaa pelipaikka U21-joukkueesta, se on ihan selvää, Tikkanen kertoo.

- Mulle on tärkeintä, että pääsen pelaamaan ja aina yritän auttaa sitä joukkuetta missä pelaan, niin hyvin kuin pystyn. Ei minulle ole mikään ongelma mennä pelaamaan esimerkiksi akatemiaan. Ihan samalla tavalla valmistaudun kaikkiin peleihin ja keskityn samalla tavalla. Pyrin olemaan mahdollisimman hyvä missä pelaankaan. Akatemian peleissä haluaisin olla sitten tavallaan roolimallina nuoremmille. Siellä on hyviä nuoria jätkiä, jotka tulevat taatusti nousemaan vielä. Yritän olla itse heille mahdollisimman hyvä esimerkki ja toivon että he ymmärtävät ottaa siitä mallia, Tikkanen jatkaa.

Tavoitteet Tikkasella ovat kovat, kuten pitääkin olla.

- Uskon, että SJK on minulle hyvä paikka näyttää ja lähteä nyt tavallaan puhtaalta pöydältä. Teen kaikkeni sen eteen ja kovasti hommia. Ja siitä sitten viiden vuoden sisällä on tavoitteena pelata ulkomailla, niin korkealla minne taso sitten riittää. Se on kuitenkin tavoite, että ulkomaille lähtisin kun aika on oikea, päättää Tikkanen lopuksi.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia