FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.45 // 12.11.2019

SJK:n Honkavaara: "Nuorissa pelaajissa on potentiaalia"

SJK:n Honkavaara: "Nuorissa pelaajissa on potentiaalia"

Ville Tikkanen oli yksi jatkosopimuksen tehneistä pelaajista. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK solmi tiistaina sopimukset nuorten Aatu Kujanpään, 21, Joonas Lepistön, 21, ja Ville Tikkasen, 20, kanssa.

- Nuoret pelaajat kehittää eniten joukkuetta, sillä nuorissa pelaajissa on potentiaalia. Ja kun se potentiaali ulosmitataan, niin silloin joukkue kehittyy. Kokeneet pelaajat ovat niitä, jotka yleensä pitävät tasonsa. Toki kokeneissakin pelaajissa on vielä potentiaalia, mutta ylipäätään nuorissa on nimenomaan sitä. Heidän avullaan tämä homma menee eteenpäin, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara seuransa verkkosivuilla.

- Ei ole sattumaa, että SJK Akatemia nousi Ykköseen. Siellä on monia hyviä potentiaalisia pelaajia. Meidän pitää saada kuitenkin tämä kokonaisuus toimimaan sekä edustuksen että akatemian osalta niin, että kaikki kehittyisivät. Meidän pitää heidät harjoituksissa marinoida liigavauhtiin. Eli silloin kun koko toiminnan vaatimustaso on liigatasoa, niin sitten on ihan eri asia mennä pelaamaan niitä Ykkösenkin pelejäkin, Honkavaara jatkaa.

Honkavaaralla on selkeä näkemys joukkueen kehittämiseen.

- Eli me tarvitaan näitä nuoria ja siksi meidän on helppo rakentaa tätä joukkuetta, sillä niitä hyviä nuoria on täällä omasta takaa niin paljon. Tämä muistuttaa hyvin paljon sitä tilannetta, mikä meillä oli Kuopiossa, kun menin sinne. Siellä oli kuitenkin hirveän paljon hyviä nuoria, jotka eivät olleet näyttöpaikkaa koskaan saanut. Sitten alettiin heidän kanssa vain tekemään hommia. Joulukuussa pääsen tutustumaan näihin kaikkiin meidän nuorukaisiin mitä meillä täällä on, sanoo Honkavaara.

SJK aloittaa harjoitukset joulukuun alussa ja pelaa silloin myös ensimmäisen harjoitusottelun.

Lisää uutisia