FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.45 // 12.11.2019

"Nyt kaikki paukut jalkapalloon" - ​Kakkosen maalitykki jatkaa SJK:n edustuksessa

"Nyt kaikki paukut jalkapalloon" - ​Kakkosen maalitykki jatkaa SJK:n edustuksessa

Joonas Lepistö panostaa nyt täysillä jalkapalloon. (Kuva: SJK)

SJK:n Veikkausliigajoukkueen kanssa sopimuksen solminut Seinäjoella vuonna 1998 syntynyt hyökkääjä Joonas Lepistö, on edustanut koko uransa SJK:ta ja SJK Akatemiaa.

Viime kaudella 21-vuotias Lepistö voitti SJK Akatemian paidassa Kakkosen maalikuninkuuden 23:lla maalilla ja kausi päättyi sarjanousuun Ykköseen.

Ensimmäisen kerran hänet nähtiin SJK:n edustusjoukkueessa 17-vuotiaana, talven 2016 Liigacupissa. Veikkausliigadebyytti syntyi viime kaudella RoPS:a vastaan pelatussa vierasottelussa. Hän oli lähellä maalintekoa myös Veikkausliigassa, mutta debyyttimaali jäi odottamaan ensi kautta.

- Tämä on minun kotikaupungin seura ja on kiva päästä kokeilemaan Veikkausliigan vauhtia täällä vielä enemmän. Viime kaudella tuli jo kokeiltua pari ottelua ja on kiva jatkaa tästä eteenpäin, sanoo Joonas Lepistö.

Lepistö on pelannut yliopisto-opiskelujensa ohella Kakkosessa pelanneessa SJK Akatemiassa, mutta nyt tarkoitus on olla mukana päivittäin edustusjoukkueen harjoituksissa.

- Nyt laitan kaikki paukut jalkapalloon ja jätän opinnot hetkeksi etäopiskeluksi. Tulen päivittäin harjoittelemaan joukkueen mukana. Tämä on mielestäni hyvä kuvio ja nyt katsotaan mihin rahkeet riittää, Lepistö kertoo.

- Tavoitteena on ensi kaudelle murtautua Veikkausliigassa joukkueen kokoonpanoon. Se on päällimmäinen tavoite. Riippuu tietenkin miten pelit menee siellä. Ja jos Ykköstä pelaan, niin olisi hyvä pitää sarjapaikka Akatemian kanssa, sanoo Lepistö vielä lopuksi.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia