FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.45 // 12.11.2019

​Kujanpää palaa kahden vaikean vuoden jälkeen - "Olen tyytyväinen että pääsin takaisin SJK:hon"

​Kujanpää palaa kahden vaikean vuoden jälkeen - "Olen tyytyväinen että pääsin takaisin SJK:hon"

Aatu Kujanpää palaa tuttuun ympäristöön. (Kuva: SJK)

21-vuotias keskikenttäpelaaja Aatu Kujanpää tekee paluun SJK-paitaan parin VPS:ssä vietetyn vuoden jälkeen.

Lapualla vuonna 1998 syntynyt, Ponnistuksen kasvatti, on edustanut SJK:ta jo 13-vuotiaasta alkaen, niin SJK:n junioreissa, akatemiassa kuin edustusjoukkueessakin. Hänet valittiin SJK-junioreiden vuoden junioripelaajaksi vuonna 2015. Debyytti SJK:n edustusjoukkueessa syntyi vuoden 2016 Liigacupissa ja Veikkausliigassa kauden 2017 päätösottelussa.

VPS:ssä pelit jäivät vähiin, kahden todella ikävän loukkaantumisen vuoksi. Nyt nuorimies on taas kunnossa ja hän pääsee esittämään erinomaista potkutekniikkaansa toisessa kasvattajaseurassaan ensi kaudella. Kujanpää on ollut myös ennen loukkaantumistaan Suomen poikamaajoukkueiden vakiopelaajia.

- Olen todella tyytyväinen, että pääsin takaisin SJK:hon. Koen, että tavallaan jouduin aikoinaan lähtemään täältä pois, vaikka en olisi koskaan halunnut lähteä. Välillä jalkapallo on kuitenkin tällaista. Nyt olen kuitenkin todella tyytyväinen, että olen takaisin kotona, sanoo Aatu Kujanpää.

- Oli aika outoa pelata täällä SJK:ta vastaan Vepsun paidassa, koska aina on tuntenut itsensä SJK:n pelaajaksi. Mutta toisaalta, se oli myös aika siisti kokemus. Minulla oli siinä vähän extra-näyttämisen tahtoa, Kujanpää kertoo.

- Vepsu oli kuitenkin itselleni hyvä siinä vaiheessa. He tunsivat minut, olivat nähneet pelejäni ja kun en ollut pelannut Veikkausliigassa vielä pahemmin, niin ei oikein ollut muita vaihtoehtoja. Sain kuitenkin hyvää oppia siellä ja olen heille siitä kiitollinen.

Kaikkiaan pelejä VPS:ssa tuli 7 ja niissä syntyi yksi maali. Viime kauden lopulla Kujanpää pelasi neljä ottelua Veikkausliigaa.

- Tavoitteeni on, että pääsisin murtautumaan SJK:n pelaavaan kokoonpanoon. Ja unelmana on kuitenkin aina ollut ulkomaille pelaamaan pääseminen. Maajoukkueessa U21-joukkue on tavoite ensi kaudelle, Kujanpää päättää.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia