FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.45 // 12.11.2019

285 Veikkausliigan ottelua takana - ​Jani Tanskan ura päättyy

285 Veikkausliigan ottelua takana - ​Jani Tanskan ura päättyy

Jani Tanska päättää pelaajauransa. (Kuva: Juha Tamminen)

Jani Tanskaa ei nähdä enää ensi kaudella FC Lahden paidassa. Tanskalla olisi ollut jäljellä sopimusta Lahden kanssa vielä ensi kauden ajan, mutta terveydelliset haasteet ovat tehneet topparin pelaajauran jatkamisesta käytännössä mahdotonta. Näin ollen lahtelaisseura ja urallaan 285 Veikkausliigan ottelua pelannut Tanska ovat päättäneet purkaa pelaajasopimuksen hyvässä yhteisymmärryksessä.

Tanskan päätöksen syynä on kaksi viimeisintä vuotta vaivannut ylirasitustila. Tila diagnosoitiin viime syksynä Helsingin Urheilulääkäriasemalla. Todellisuudessa se oli vaivannut jo kauden 2018 aikana, jolloin Tanska pelasi Ilveksessä.

- Asiasta oli todella vaikea päättää ja puntaroin pitkään sitä, että miten tulisi edetä tämän kanssa. Tulin lopulta siihen tulokseen, että on viisaampaa hypätä nyt sivuun. Tänä vuonna pystyin kuitenkin vielä oman paikkani täyttämään. En halunnut lähteä ensi vuonna henkilökohtaisella tasolla rämpimään. Ilmoitin asiasta seurajohdolle syys-lokakuun vaihteessa, Tanska kertoo.

Ylirasitustilan vuoksi Tanska on joutunut tekemään harjoittelunsa suhteen kompromisseja jo pitkän aikaa, eikä pelienkään pelaaminen ole ollut mikään itsestäänselvyys. Rasitustilan vuoksi palautuminen ja suorituskyky ovat kärsineet selvästi.

- Oikeastaan reilut pari vuotta on mennyt niin, että treeniviikolla on pitänyt vetää mahdollisimman löysästi ja säästellen, että on päässyt peliin asti. Pelit taas ovat olleet enemmän ja vähemmän selviytymistaistelua. Pelannut olen sen, mitä olen pystynyt. Täysiä olen aina vetänyt sillä tasolla, mikä minulla on ollut annettavana sillä hetkellä, Tanska sanoo.

Tanska palasi Lahteen viime kaudeksi Ilveksestä ja pelejä kertyi päättyneellä sesongilla 22. Lahteen siirtyessä Tanskan terveydellinen tilanne oli valmennus- ja seurajohdon tiedossa.

- Kerroin "Risulle" (Sami Ristilä) ja Jussi Lumiolle, että tilanteeni ei ole ihan optimi. Seuralle pitää nostaa hattua, että ne antoivat mahdollisuuden hoitaa itseni kuntoon, Tanska kiittelee.

- Melkein helmikuun puoleen väliin asti olin osallistumatta joukkueen harjoituksiin. Minulla oli oma harjoitusohjelma, jota noudatin. Sen oli laatinut liikuntafysiologi ja se sisälsi matalatehoista liikuntaa. Se auttoi jonkin verran ja viime kevät oli pikkuisen parempi kuin edellinen vuosi 2018 oli ollut. Pelien alkaessa kondikseni alkoi pikkuhiljaa mennä huonommaksi ja huonommaksi. Heinä-elokuussa oltiin taas siinä tasolla, missä oltiin edellisenäkin vuonna.

Kattavan artikkelin Tanskan urasta ja lopettamispäätöksestä voit lukea FC Lahden sivuilta alla olevan linkin kautta.

Lisää uutisia