AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.45 // 11.11.2019

​Petri Vuorinen siirtyy FC Hongan organisaatioon

​Petri Vuorinen siirtyy FC Hongan organisaatioon

Vuorinen valmensi VPS:aa heinäkuuhun saakka, kunnes hänet vapautettiin tehtävästään. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS:n monivuotinen päävalmentaja Petri Vuorinen liittyy FC Hongan valmennusorganisaatioon.

FC Hongan tärkeä painopiste toiminnan alusta lähtien on ollut laadukkaaseen ja osaavaan valmennukseen panostaminen. Tämä linjaus jatkuu myös kaudella 2020, kun nykyinen valmennus pääosin jatkaa ja saa vahvistuksekseen vaasalaisen Petri Vuorisen (UEFA Pro).

Espoolaisten laadukas arki muodostuu osaavasta valmennuksesta ja poikkeuksellisen hyvistä harjoitusolosuhteista. Edustusjoukkueen päävalmentajana ja valmennusryhmän johtajana jatkaa kaudella 2020 Vesa Vasara (UEFA Pro), jonka apuna toimivat tutut Lauri Nuuma (UEFA Pro) ja Sampo Koskinen (UEFA A). Maalivahtivalmennuksesta vastaa espanjalainen Ayoze Mentado (UEFA A), joka hoitaa myös Akatemia- ja U17-joukkueen maalivahtivalmennusta. Kakkosessa pelaavan akatemiajoukkueen päävalmentajana jatkaa Riku Paularinne (UEFA B), jonka avuksi siirtyy erittäin pidetty ja kokenut Petri Vuorinen. Vuorisen tehtäviin kuuluu lisäksi valmennus- ja pelaajakoordinointiin liittyviä tehtäviä, sekä Sami Hyypiä-akatemian Elite-toimintaan liittyviä vastuita.

-Pete istuu meidän valmennusryhmäämme erinomaisesti. Hänen tulonsa myötä roolit ja toimenkuvat napsahtavat loistavasti kohdalleen. Hän tuo meille osaamisellaan paljon lisää ja vastavuoroisesti oppii ehkä myös meiltä jotain. Neuvottelu- ja tutustumisprosessi Peten kanssa oli pitkä ja perusteellinen, ja siksikin fiilis on nyt varma ja hyvä, muotoilee Hongan manageri Hexi Arteva.

Hongan U17-joukkue pääsee vuoden tauon jälkeen valmistautumaan uuteen kauteen valmennuksen osalta varsin valmiissa ja selkeässä tilanteessa. Joukkueen päävalmentajana jatkaa espanjalainen Xavi Gurri (UEFA Pro), apunaan myös huippuvaiheen talenttivalmennuksesta seurassa vastaava Jussi Vasara (UEFA A).

Hongan fyysisen valmennuksen ja fysioterapian kokonaisuus on kauden 2020 osalta myös osaavissa käsissä. Fyysisen valmennuksen vastuun kantaa paljon kiitosta saanut ja erittäin kokenut Harri Kokko. Fysioterapian ja siihen liittyvän kuntoutuksen vastuun ottaa ensimmäisen kokonaisen kautensa seurassa aloittava fysioterapeutti Max Thibault.

Lisää uutisia