AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 8.11.2019

​Juha Hakola ripustaa nappulakengät naulaan

​Juha Hakola ripustaa nappulakengät naulaan

Kuva: Juha Tamminen

FC Hongan Juha Hakola päättää komean jalkapallouransa pronssimitalin ja europaikan tuoneeseen kauteen 2019.

Espoossa syntynyt Hakola pelasi juniorina HJK:ssa. Vuonna 2007 hän siirtyi virolaiseen FC Floraan. Floran jälkeen Hakolan seuroja olivat hollantilaiset Willem II ja Heracles Almelo, unkarilainen Ferencvaros, sekä Aris Limassol Kyproksella.

Palattuaan Suomeen Hakola edusti KuPS:aa sekä VPS:aa, kunnes hän siirtyi päättyneeksi kaudeksi Hongan paitaan. Kauden aikana Hakola oli yksi keltamustan joukkueen runkopelaajia, ja iski 24 otteluun viisi maalia ja yhtä monta maalisyöttöä. Niistä honkamielisten mielessä lienee vahvimpana upea vapaapotkuosuma HJK:ta vastaan, joka ratkaisi Hongalle 1-0-voiton kauden ensimmäisessä Metroderbyssä. Kaiken kaikkiaan Hakola pelasi Veikkausliigassa 141 ottelua, joissa syntyi yhteensä 22 maalia.

Hakola lähetti terveiset kaikille urallaan mukana olleille, sekä tietysti myös espoolaisyleisölle.

- Lopettamisen ajatus oli käynyt mielessä jo pitkän aikaa, ja tilanne muussa elämässä oli otollinen lopettamiselle tähän hetkeen. Olen nauttinut suunnattomasti pelaamisesta. Elämä jalkapalloilijana oli unelmani lapsena ja olen kiitollinen kaikille kanssaeläneille ja vaikuttaneille ihmisille, että siitä tuli mahdollista. Kiitos Honkaperheelle hyvästä vastaanotosta ja mahtavista yhteisistä hetkistä. Oli kiva lopettaa ura kotikaupungissa ja saavuttaa siinä samassa mitali. Kaikkea hyvää seuraaville kausille ja tsemppiä tuleviin koitoksiin. Honka on hyvällä tiellä!, Hakola toteaa FC Hongan verkkosivuilla

Lisää uutisia