FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.44 // 7.11.2019

​"Olimme pahuksen hyviä tällä kaudella" – Lundbergin mukaan vain tehot jäivät puuttumaan

​"Olimme pahuksen hyviä tällä kaudella" – Lundbergin mukaan vain tehot jäivät puuttumaan

Lundis näki eväitä parempaankin kaudella 2019. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamnin kausi päättyi kuudenteen sijaan ja lopulta tappioon Veikkausliigan lopputurnauksen finaalissa FC Hongalle, mutta enempäänkin oli mahdollisuus.

Näin ainakin päävalmentajan tehtävät jättävän Peter Lundbergin mukaan. "Lundis" näki aineksia olleen aina mestaruustaisteluun saakka.

- Minusta esityksemme oli uskomaton. Sääli ettemme saaneet enempää, sillä minusta me olimme pahuksen hyviä tällä kaudella. Tämä etenkin kun ajattelee suurta muutosta pelaajaryhmässä ja raskasta edelliskautta, Lundberg pohtii.

- Sanoin sekä ennen että jälkeen kultavuoden 2016, että jos kaikki palaset osuvat kohdalleen yhdellä ja samalla kaudella, voi mennä todella hyvin. Tällä kaudella olimme todella lähellä, vain yksi tai kaksi palapelin palasta puuttui, jotta olisimme taistelleet jopa kullasta. Niin hyviä olimme.

Lundberg korostaa sitä, että Veikkausliigassa asiat ovat lopulta kiinni hyvin pienistä marginaaleista.

- Tuntuu ehkä oudolta sanoa noin, kun olimme kuudensia. Kun katsoo kuitenkin peliä ja tilastoja, tämä oli ehkä meidän paras liigakautemme tähän saakka. Olimme parempi joukkue todella monessa ottelussa ja loimme tosi paljon maalipaikkoja, Lundis perustelee.

- Kaikki kiteytyy oikeastaan siihen, että emme saaneet ansaitsemiamme tuloksia.

Tämän taustalla puolestaan oli Lundbergin mukaan yksinkertainen syy – Grönvittillä ei ollut pelaajaa, joka olisi pistänyt pallot paikoista verkkoon tasaisen luotettavasti.

- Kultavuosi 2016 jää parhaaksemme vielä, mutta tietyssä mielessä tämä oli parempi, selkeästi toiseksi paras kautemme koskaan. Jos vain joku pelaajistamme kärjessä olisi saanut sellaisen kauden, että maaleja olisi tullut hiukan helpommin, olimme lähtökohtaisesti tarpeeksi hyviä kärkeen saakka.

Lähde: Nya Åland
vko.07 // 19.2.2020
Lisää uutisia