FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.44 // 6.11.2019

Lucas Lingman nauttii Pikkuhuuhkajien aggressiivisesta pelityylistä

Lucas Lingman nauttii Pikkuhuuhkajien aggressiivisesta pelityylistä

Lucas Lingman matkaa Pikkuhuuhkajien kanssa EM-karsintaan Romaniaan. (Kuva: Juha Tamminen.)

Vastikään RoPS:sta takaisin HJK:hon siirtynyt Lucas Lingman on jälleen mukana alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa, kun Pikkuhuuhkajat kohtaa EM-karsinnassa Romanian.

Keväällä Pikkuhuuhkajissa debytoinut 21-vuotias Lingman on pelannut kaikissa Pikkuhuuhkajien tämän vuoden kahdeksassa ottelussa. Nuori keskikenttäpelaaja viihtyy hyvin Juha Malisen valmennuksessa.

- Juhalla on erilainen valmennustyyli kuin aikaisemmilla koutseilla, mutta ihan positiivisella tavalla. Olen päässyt pelaamaan erilaisella pelitavalla ja sopeutumaan siihen. Olen tykännyt todella paljon, millä tavalla pelaamme. Aggressiivista pelaamista, olemme vähän v-mäinen jengi, Lingman kertoi Palloliiton tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Lingman kehuu U21-joukkueessa vallitsevaa hyvää yhteishenkeä.

- Puolet pelaajista ovat olleet 15−16-vuotiaasta samassa joukkueessa, kun sä tunnet entuudestaan kaikki. Kun tulee hyvä fiilis joukkueen sisään, niin se on helppo ylläpitää. Kaikki tulee hyvin toimeen- ja uskaltaa puhua, vaikka olisikin hiljaisempi.

Neljästä EM-karsintaottelustaan kaksi voittoa, yhden tasapelin ja yhden tappion saavuttanut Pikkuhuuhkajat kohtaa seuraavaksi Romanian vieraskentällä 14.11. Lingman korostaa puolustuspelin tärkeyttä ottelun alla.

- Totta kai puolustus pitää olla kunnossa. Pitää lähteä pitämään nollia ja olla se v-mäinen joukkue. Ukrainaa vastaan oli sama juttu. U20 maailmanmestaria vastaan meiltä ei odotettu mitään. Toivottavasti Romania lähtee samalla tavalla, niin pääsemme näyttämään ettei pelaaminen ole helppoa meitä vastaan, Lingman kertoo.

Suomessa eletään Huuhkajien loistavasti sujuneiden EM-karsintojen myötä jalkapallobuumia, josta kansan lisäksi nauttivat myös nuoremmat maajoukkuepelaajat, Lingman mukaan lukien.

- Se motivoi meitä pelaajia tosi paljon. Sen takia tätä pelataan, että joku päivä A-maajoukkueeseen pääsisi. Stadikat ovat täynnä ja itsekin jännitän aina Huuhkajien pelejä, Lingman totesi.

Lisää uutisia