FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.43 // 2.11.2019

​Neljä mitalia, kolme peräjälkeen – KuPS on vahvassa nosteessa

​Neljä mitalia, kolme peräjälkeen – KuPS on vahvassa nosteessa

KuPS:n mitaliputki sai kultaisen värin tällä kaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

Kausi 2019 oli kaikkiaan 21. Veikkausliigassa Kuopion Palloseuralle ja viime kaudet ovat olleet melkoista menestystarinaa.

KuPS otti ensimmäisen mitalinsa Veikkausliigan aikana kaudella 2010, jolloin kausi päättyi hopeajuhliin. Todellinen menestys on tullut kuitenkin nyt viime kausina. KuPS on ottanut peräkkäin kolme mitalisijaa ja huipennuksena tälle putkelle oli toki mestaruus kuluvalla kaudella.

Neljä mitalikautta ovat KuPS:n Veikkausliigahistoriassa olleet myös aivan omilla lukemillaan. KuPS on sijoittunut parhaimmillaan muuten 6. sijalle ja kauden pistekeskiarvo on ylittänyt 1,5:n rajan vain mitalikausilla – mutta silloin todella komeasti. Huippuna tämä kausi 2019, jolloin KuPS hätyytteli jopa kahden pisteen keskiarvoa.

KuPS:n pistekeskiarvot mitalikausina:

1,96 (1.) 2019
1,85 (2.) 2010
1,76 (3.) 2018
1,70 (2.) 2017

Lisää uutisia