AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 2.11.2019

​Forsman tietää, mitä IFK:n täytyy terävöittää sunnuntaiksi: "Ei vaan yksinkertaisesti saa olla niin vapaana"

​Forsman tietää, mitä IFK:n täytyy terävöittää sunnuntaiksi: "Ei vaan yksinkertaisesti saa olla niin vapaana"

Oskari Forsmanin edustama IFK Mariehamn kohtaa sunnuntaina FC Hongan Tapiolassa pelattavassa eurolopputurnauksen finaalin jälkimmäisessä osassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Oskari Forsman joutui antautumaan kahdesti keskiviikkona Honkaa vastaan. IFK Mariehamnin maalivahti toivoo, ettei samanalaisia osumia nähdä hänen päähänsä sunnuntaina.

Kun IFK Mariehamn ja FC Honka iskivät keskiviikkona yhteen eurolopputurnauksen finaalin avausosassa Maarianhaminassa, Oskari Forsman oli täysin voimaton Hongan maaleille.

Ensimmäinen osuma syntyi vain muutamasta metristä. Macoumba Kandji sai nappitarjoilun Demba Savagelta ja sijoitti pallon varmasti maaliin ohi voimattoman Forsmanin.

Porilaislähtöisellä Forsmanille ei ollut paljoa tehtävissä myöskään Hongan toisessa maalissa, joka syntyi sivuvapaapotkusta. Keskitys tuli rangaistusalueelle, ja Hongan kapteeni Henri Aalto puski pallon sensaatiomaisesti oikeaan alanurkkaan.

Forsman sai sormenpäänsä pallon tielle, mutta liukas peliväline painui siitä huolimatta voimalla pompun ja liukkaan nurmen kautta sisään.

Joukkueet kohtaavat uudelleen sunnuntaina Tapiolassa lopputurnauksen finaalin toisessa osassa. Forsman toivoo, ettei pyhänä nähdä samanlaisia osumia hänen taakseen kuin keskiviikon kamppailussa.

- Totta kai pitää terävöittää sitä oman pään boksipuolustamista. Ne kaksi maalia mitkä päästettiin, niin ei vaan yksinkertaisesti saa olla niin vapaana. Kaksi kertaa maalin edessä vastustajan hyökkääjä, tuon tason vastustajat pistävät kyllä pallon pömpeliin.

- Se on semmoinen asia mitä pitää terävöittää, ja se on ihan fakta, että meidän pitää tehdä se ensimmäinen maali sunnuntaina ja lähteä siitä rakentamaan pelisuunnitelmaa, Forsman selitti.

Hän ei epäile, etteikö keskiviikon kaltaisella peliesityksellä voisi saada kaivattua tulosta myös sunnuntaina

- Täysi usko on joukkueeseen. Pari äijää putosi päivää ennen peliä pois, ja sillä tavalla ei ollut mahdollista saada vaihtoehtoja hyökkäykseen vaihdosta siihen peliin. Mutta toivottavasti saadaan ainakin yksi tai miksei jopa kaksi tai kolmekin takaisin sunnuntain peliin, niin sitten meillä on vaihtoehtoja myös vaihdosta askiin ja saada sitä kautta lisää elementtiä hyökkäyspäähän.

IFK:lta ovat varmasti sivussa sunnuntaina Robin Sid ja Simon Silverholt. Keskiviikkona viime hetkillä rivistä pudonneiden Hampus Lönnin ja Aristote Mboman tilanne on avoinna, kuten myös keskiviikkona ottelua vaihdosta seuranneen kapteeni Daniel Sjölundin.


FC Honka – IFK Mariehamn sunnuntaina 3.11. klo 13.00 Tapiolan Urheilupuistossa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu-palvelun kautta.

Lisää uutisia