AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.43 // 1.11.2019

HS: HJK panostaa pelaajatarkkailuun

HS: HJK panostaa pelaajatarkkailuun

HJK:n eurotaival päättyi tämä vuona putoamiseen Riga FC:ta vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Helsingin Sanomat kertoo verkkosivuillaan, että HJK on palkannut jo kaksi ulkomaista kykyjenetsijää ja palkkaa vielä yhden kykyjenetsijän.

HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkulan mukaan seurassa ei ollut riittävän kokonaisvaltaista ja toimivaa pelaajarekrytointia.

- Totesimme, että meillä ei ollut pelaajien kartoittamiseen riittävää ydinosaamista. Siksi mietimme selkeätä pelaajatarkkailumallia, joka mahdollistaisi etupainotteisen ja pitkäjänteisen joukkueenrakentamisen. Uudella mallilla on tarkoitus tehostaa kokonaisuutta, Takkula sanoo Helsingin Sanomissa.

Seuraan on palkattu kykyjenetsijöiksi ranskalainen Simon Garnier ja venäläinen Pavel Naboištšikov. Lisäksi HJK on palkkaamassa vielä kolmannen kykyjenetsijän, jonka toiminta-alueena on Suomi ja Pohjoismaat.

Seuraan palkatut pelaajatarkkailijat muodostavat oman työryhmän, joka vastaa työstään HJK:n urheilujohtoryhmälle. HJK:n uusi urheilujohdon organisaatiomalli on ollut käytössä helmikuusta 2019 lähtien, ja sitä on kehitetty tämän vuoden ajan.

Urheilujohtoryhmää vetää urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula ja lisäksi siinä ovat mukana liigajoukkueen päävalmentaja Toni Koskela, HJK:n akatemian valmennusjohtaja Erkki Valla, naisjalkapallon valmennusjohtaja Joonas Sarelius sekä toimitusjohtaja Aki Riihilahti.

Urheilujohtoryhmän alaisuudessa on kolme eri yksikköä: valmennus, suorituskykyryhmä ja pelaajatarkkailuryhmä. Valmennukselle työskentelee myös data-analyytikko, ja data-analyysiyhtiö Quantia oy tuottaa tilastodataa seuralle. Suorituskykyryhmää johtaa Niklas Virtanen, ja sen ryhmän alla organisaatiossa on lääkäripalvelut ja urheilupsykologi, jollaisen HJK on palkkaamassa myöhemmin.

Koko Helsingin Sanomien juttu on luettavissa täältä.

Lisää uutisia