FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.43 // 31.10.2019

HJK-pomo Riihilahti Yle Urheilulle: "Olemme eläneet vastuullisesti"

HJK-pomo Riihilahti Yle Urheilulle: "Olemme eläneet vastuullisesti"

HJK jäi ulos europeleistä. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigassa viidenneksi sijoittunut HJK menetti tuloja vähintään reilut 200 000 euroa, kun paikka Eurooppa-liigassa jäi haaveeksi. Yle Urheilun haastatteleman toimitusjohtaja Aki Riihilahden mukaan tällä ei ole suurta vaikutusta HJK:n tulevaisuuteen taloudellisesti.

– Olemme eläneet vastuullisesti. Meillä on erittäin, erittäin onnistunut rakenteellinen ja taloudellinen toiminta, jolloin tämä ei meidän toimintaamme taloudellisesti hetkauta. Totta kai nyt puuttuu yksi tuloerä, mutta se ei muuta meidän investointimahdollisuuksiamme, Riihilahti toteaa Yle Urheilulle.

Heikko kausi Veikkausliigassa oli sen sijaan kolaus urheilulliseen tulevaisuuteen. HJK haluaa menestyä kansainvälisillä kentillä, mutta nyt seura jää kokonaan ilman kovia ja kehittäviä otteluita eurooppalaisia huippujoukkueita vastaan.

– Olemme halunneet nostaa tasoa, jotta olisimme myös eurooppalaisittain varteenotettava joukkue. Jos Eurooppa-liigan peleihin ei pääse, ei pysty nostamaan tasoaan niissä peleissä, Riihilahti sanoo.

Riihilahti vakuuttaa, että HJK:n kausi meni muilla kuin urheilullisilla mittareilla hyvin.

– Meillä on erittäin hyvä tilanne. Meillä on rakenteet, organisointi ja liiketoiminta niin hyvässä kunnossa, että sikäli tämä kausi ei vaikuta muuhun kuin siihen, että ensi vuonna investoimme enemmän ja teemme asioita paremmin, jotta olemme jatkossa niissä peleissä, joissa haluamme olla ja joihin mielestämme kuulumme.

Riihilahden koko haastattelu on luettavissa täältä.

Lähde: Yle Urheilu
Lisää uutisia