FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.43 // 31.10.2019

​FC Hongalla iso etu: "Tarkoittaa minun matikallani sitä"

​FC Hongalla iso etu: "Tarkoittaa minun matikallani sitä"

Kuva: Juha Tamminen

FC Honka tarrasi kiinni viimeiseen jaossa olevaan europaikkaan, kun se haki 2-1-voiton IFK Mariehamnin kotipesästä Veikkausliigan lopputurnauksen finaalin avausosassa.

- Kaksi vierasmaalia, ja yksi päästetty tarkoittaa minun matikallani sitä, että IFK:n täytyy sunnuntaina tehdä ainakin kaksi maalia. Kyllähän se meille antaa kotikentälle lievän edun, mutta numerot ovat aina numeroita. Lähdemme voittamaan sitä ottelua nöyränä ja aivan normaalisti omiin vahvuuksiimme keskittyen, kommentoi keskikenttäpelaaja Joel Perovuo Hongan verkkosivuilla.

Haastavat kenttäolosuhteet tuottivat molemmille joukkueille omat vaikeutensa, mutta Perovuon mukaan Honka osasi mukautua niihin kohtalaisen hyvin.

- Ajoittain pystyimme pelaamaan ihan hyviä hyökkäyksiä, varsinkin ensimmäinen maalimme oli hyvä suoritus. Mutta kyllä tällaisessä ottelussa on vaikeaa löytää hyvä rytmiä, jos suurin osa tilanteista on pitkää palloa.

Perovuon mukaan keltamustien ennen ottelua juonima taktiikka onnistui.

- Pelisuunnitelmamme toimi hyvin, lähdimme tarkoituksella pelaamaan suoraviivaisemmin kuin yleensä. Nämä ovat sellaisia otteluita, joita Honka ei ole täällä tähän aikaan vuodesta useinkaan voittanut, joten myös sikäli tämä oli kova suoritus meiltä, Perovuo iloitsee.

FC Honka – IFK Mariehamn sunnuntaina 3.10. klo 13.00 Tapiolan Urheilupuistossa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu-palvelun kautta.

Lisää uutisia