FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.42 // 26.10.2019

HJK on ollut iso peikko IFK Mariehamnille - historiallinen voitto haussa

HJK on ollut iso peikko IFK Mariehamnille - historiallinen voitto haussa

HJK kaatoi huhtikuussa IFK Mariehamnin niukasti 2-1. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK ja IFK Mariehamn ratkovat sunnuntaina Veikkausliigan lopputurnauksen finaalivastustajan FC Hongalle.

HJK saa sunnuntain otteluun kotiedun paremman sijoituksensa ansiosta Veikkausliigan varsinaisella kaudella. Kotiedulla on myös ainakin tilastojen valossa todella myös merkitystä.

IFK Mariehamn on nimittäin vieraillut Helsingissä HJK:n vieraan kaikkiaan 23 kertaa, eikä ole kertaakaan onnistunut HJK:ta voittamaan. Lukemat ovat melkoisen karulla tavalla HJK:n eduksi: 18 voittoa ja 5 tasapeliä maalierolla 52-9.

Kotonaan Grönvitt on onnistunut HJK:n kaatamaan sentään kahdesti, mutta melkoisen HJK-voittoisesti on Maarianhaminassakin pelattu: 2 kotivoittoa, 5 tasapeliä ja 9 vierasvoittoa maalierolla 9-23.

Kaikkiaan IFK on jäänyt 39 kohtaamisessa HJK:n kanssa maaleitta 15 kertaa ja on onnistunut Helsingissä vain kertaalleen tekemään enemmän kuin yhden maalin – kaudella 2007 2-2-tasapelissä. Nyt IFK:lla on alla kuusi perättäistä vierastappiota HJK:lle, edellisen pisteen Helsingistä joukkue haki mestaruuskaudellaan 2016.

Tilastot puoltavat siis sunnuntaina vahvasti HJK:n voittoa, mutta tilastot ovat kuitenkin aina vain tilastoja ja IFK:lla on nyt tilaisuus laittaa niitäkin uuteen uskoon.


HJK – IFK Mariehamn sunnuntaina 27.10. kello 18.30. Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

Lisää uutisia