FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.42 // 24.10.2019

Honkavaara SJK:n rakentamisesta: "Aika nälkäisiä pelaajia meidän pitää löytää"

Honkavaara SJK:n rakentamisesta: "Aika nälkäisiä pelaajia meidän pitää löytää"

Jani Honkavaara palaa vanhaan kotikaupunkiinsa. (Kuva: SJK)

Suomen mestaruutta kauden 2019 päätteeksi KuPS:n kanssa juhlinut valmentaja Jani Honkavaara solmi SJK:n kanssa 2+1 -vuotisen sopimuksen, joka sisältää option kaudesta 2022.

SJK:n edelliset kaudet ovat olleet pettymyksiä, mutta nyt suunta aiotaan muuttaa.

- Kyllä sanoisin, että se on se päivittäinen työn tekeminen ja se, että meidän pitää rakentaa laadukas joukkue. Semmoinen joukkue joka on valmis siihen työhön. Aika nälkäisiä pelaajia meidän pitää löytää, Honkavaara toteaa SJK:n sivuilla.

- Ehkä isoin asia on se, että saadaan valmennustiimi toimimaan siten, että pystymme pelaajille tarjoamaan pikkuisen enemmän. Meidän pitää pystyä tekemään sillä tavalla töitä, että harjoittelun laatu väistämättä nousee. Sillä tavalla me se Kuopiossakin nostettiin. Arki nostettiin hyvälle tasolle ja siihen tarvitaan lisää valmentajia. Täällä SJK:ssa niitä valmentajia on aina ollut. Mutta se yhteistyökin pitää saada laadukkaalle tasolle. Sitä kautta se alkaa nousemaan. Me kuitenkin harjoitellaan suurin osa ajasta ja niitä pelitapahtumia on aika vähän. Töitä on edessä, mutta ei kai sitä kukaan mitään muuta odotakaan, sanoo Honkavaara.

Honkavaara palaa perjantaina vielä kerran Kuopioon, jossa edessä on Suomen mestaruuden juhliminen yhdessä joukkueen ja sen kannattajien kanssa. Tulevaa kautta valmistelevat työt Seinäjoella alkavat joulukuussa, jolloin SJK:n joukkue palaa talvitauolta. Hän on ollut jo nyt mukana SJK:n joukkueen rakentamisessa kaudelle 2020 ja tähän mennessä solmitut jatkosopimukset sekä lähtevät pelaajat, ovat saaneet hänen hyväksyntänsä.

- Joukkuetta rakennetaan kokoajan, mutta joulukuussa, kun pääsemme harjoittelemaan, pääsen tutustumaan niihin pelaajiin keitä seurassa jo on. Äärimmäisen tärkeää on, että valmentaja tuntee kuka se pelaaja on henkilönä. Sitten kun tiedän minkälainen pelaaja hän on valmennettavana ja minkälaista valmennusta hän vaatii, niin vasta sitten pääsee sen pelaajan kanssa oikeasti hommiin. Sitä tietoa tarvitsen lisää ja sitä saan joulukuun aikana, Honkavaara painottaa.

Lisää uutisia