FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.42 // 24.10.2019

Eetu Vertainen alkukauden vaikeuksistaan: ”Henkisesti en ollut valmis siihen”

Eetu Vertainen alkukauden vaikeuksistaan: ”Henkisesti en ollut valmis siihen”

Eetu Vertainen löysi pelivireen vasta loppukaudesta. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK:n nuori hyökkääjä Eetu Vertainen myöntää Helsingin Sanomissa, että kovat odotukset ja niistä jääminen johtivat alkukauden vaisuihin otteisiin.

20-vuotias Vertainen viimeisteli viime kaudella neljä maalia Veikkausliigassa, mutta tällä kaudella maalitili aukesi vasta runkosarjan viimeisessä ottelussa. Mestaruussarjassa maaleja syntyi vielä toinen lisää.

- Sanotaan näin, että minulla itselläni ja ehkä muillakin olivat odotukset kaudelle ehkä vähän liian isot. Henkisesti en ollut valmis siihen. Olen nyt sinut sen kanssa, että ei ole tullut maaleja, ja olen hyväksynyt sen. Olen tehnyt perusduunia ja tullut siten taas hyväksi, Vertainen sanoi Helsingin Sanomille.

Vertainen oli keskiviikkona avainroolissa, kun HJK piti haaveet Eurooppa-liigan karsintapaikasta elossa kaatamalla FC Lahden rangaistuspotkukilpailun jälkeen. HJK:n varsinaisen peliajan maaleista ensimmäinen syntyi Petteri Forsellin rangaistuspotkusta, joka vihellettiin kun Vertainen kaadettiin rangaistusalueella. 2-0-maalissa Vertainen tarjoili mainion syötön Evans Mensahille. Tämän kauden kaavan mukaisesti HJK menetti johtonsa toisella puoliajalla ja joutui hakemaan jatkon vaikeamman kautta.

- Meillä on ollut ongelmia siinä, että pelaamme hyvän ensimmäisen puoliajan, ja sitten toinen puoliaika on paska. Emme saa pidettyä peliä kunnossa koko pelin ajan. Tyhmät maalit päästimme, Vertainen totesi.

HJK – IFK Mariehamn sunnuntaina 27.10. kello 18.30. Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

Lisää uutisia