AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.42 // 23.10.2019

Petteri Forsell Ylelle: ”Vielä yksi oljenkorsi pelastaa tämä kausi”

Petteri Forsell Ylelle: ”Vielä yksi oljenkorsi pelastaa tämä kausi”

Petteri Forsell pelasi edellisellä kerralla FC Lahtea vastaan vahvan pelin. (Kuva: Juha Tamminen)

Keskiviikkona käynnistyvä Veikkausliigan lopputurnaus tarjoaa pahasti alisuoriutuneelle HJK:lle mahdollisuuden kasvojenpesuun ja europelipaikkaan ensi kaudelle.

Hallitseva mestari jäi Veikkausliigassa viidenneksi. Se kohtaa keskiviikkona kotikentällään Telia 5G Areenalla FC Lahden.

– Tässä on vielä yksi oljenkorsi pelastaa tämä kausi, ja se meidän on käytettävä, Petteri Forsell sanoi Ylelle.

HJK ja FC Lahti ovat kohdanneet aiemmin tällä kaudella kahdesti. Toukokuussa Lahti vei Klubia kotikentällään 3-0 ottelussa, jonka jälkeen Mika Lehkosuon aika HJK:n päävalmentajana päättyi ja Toni Koskela astui ruoriin. Elokuussa HJK dominoi kotikentällään lahtelaisia 4-0-lukemin. Vastikään joukkueeseen liittynyt Forsell teki tuolloin yhden maalin ja alusti lisäksi Riku Riskin kaksi osumaa.

– Pelasimme silloin hyvin ja hyökkäsimme laadukkaasti. Ei tässä muuta odoteta kuin samanlaista vähintään. Olemme harjoitelleet joukkuepuolustamista, mikä ei ole toiminut niin hyvin. Jos hoidamme nämä kaksi, ei ole mitään estettä saada hyvää tulosta, Forsell arvioi.

HJK:n ja FC Lahden otteluparin voittaja saa sunnuntaina vastaansa IFK Mariehamnin ja HIFK:n välisen otteluparin voittajan. Tuon ottelu voittaja pelaa pronssijoukkue FC Hongan kanssa kaksiosaisen finaalin, jonka voittaja pääsee ensi kaudella Eurooppa-liigan karsintaan.

Veikkausliigan lopputurnauksen avauskierroksen ottelu HJK - FC Lahti keskiviikkona 23.10. kello 18.30 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Yle.
Lisää uutisia