FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.42 // 23.10.2019

Paluu kotikaupunkiin - J​ani Honkavaara on uusi SJK:n päävalmentaja

Paluu kotikaupunkiin - J​ani Honkavaara on  uusi SJK:n päävalmentaja

"Honsu" palaa kotikaupunkiinsa. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK ja Jani Honkavaara ovat solmineet 2+1 vuotisen sopimuksen. Näin Honkavaara palaa päävalmentajana kotikaupunkiinsa.

Kaudella 2019 KuPS:n mestariksi luotsannut Honkavaara toteaa, että ihan salamana kirkkaalta taivaalta ajatus paluusta ei tullut.

- Pakko myöntää, että olen monta kertaa leikkinyt ajatuksella palata Seinäjoelle, ja nyt se tapahtui. Tuntuu hyvältä. Ja toki myös oudolta, kun olen ollut parikymmentä vuotta poissa. Mutta edelleen lakeuksien näkeminen tuntuu sielussa, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

- Jokaisella tapaamisella vakuutuin enemmän SJK:n halusta luoda jotakin uutta, kehittyä. Siksikin ajatukset kääntyivät tänne tulemiseen.

- Tulin kotiin. Kotikaupungissa valmentaminen on haaste, mutta olen varma, että teemme hienoja asioita yhdessä. Ja nimenomaan yhdessä, Honkavaara päättää.

SJK-johdossa ratkaisuun ollaan erittäin tyytyväisiä.

- Tämä on looginen jatkumo sille uudistukselle ja muutokselle, jota olemme viimeisen vuoden aikana tehneet. Jani Honkavaarasta saamme valmentajan, joka täyttää ne kriteerit mitä olemme hakeneet. Saamme parhaan mahdollisen vaihtoehdon, juuri sen mitä haluamme. Honkavaara ymmärtää arjen työnteon merkityksen, hallitsee kokonaisvaltaisen valmennusprosessin ja on osoittanut omaavansa kyvyt lyhyt- ja pitkäjänteiseen johtamiseen menestyksekkäästi, sanoo SJK:n toimitusjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

- Ehdottoman merkittävä asia on se, että hän tuntee toimintaympäristön. Hän tuntee Seinäjoen jalkapalloilun juuret ja hahmottaa suunnan, johon haluamme kulkea. Menestys on aina seurausta laadukkaasta arjen työnteosta ja Honkavaara jakaa tämän ajatuksen meidän kanssa, jatkaa Kivimäki.

Odotukset ovat myös korkealla.

- Olemme todella iloisia, että Jani Honkavaara liittyi seuraamme ja tulee johtamaan myös edustusjoukkueeseen sitä positiivista kehitystä, mikä meillä tällä hetkellä vallitsee koko muussa organisaatiossa, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman.

- Hän edustaa niitä ydinarvoja ja sitä ammattimaisuutta, mitä seuramme on kaivannut ja hänen kanssaan voimme edetä oikeaan suuntaan, jatkaa Dorman.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia