AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.42 // 23.10.2019

HJK ja IFK Mariehamn jatkoon Veikkausliigan lopputurnauksessa

HJK ja IFK Mariehamn jatkoon Veikkausliigan lopputurnauksessa

IFK Mariehamn saapuu HJK:n vieraaksi Veikkausliigan lopputurnauksen välierässä. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK ja IFK Mariehamn voittivat keskiviikkona pelatut Veikkausliigan lopputurnauksen puolivälierät. Joukkueiden keskinäinen välierä pelataan Helsingissä sunnuntaina 27.10. kello 18.30.

Veikkausliigan lopputurnaus käynnistyi keskiviikkona 23.10. puolivälieräotteluilla. Ottelut olivat Helsingissä pelattu HJK – FC Lahti ja Maarianhaminassa pelattu IFK Mariehamn – HIFK. Molemmat ottelut ratkesivat vasta rangaistuspotkukilpailussa.

HJK ja IFK Mariehamn voittivat omat ottelunsa ja kohtaavat välieräottelussa. Koska HJK:n sarjasijoitus Veikkausliigassa oli korkeampi kuin IFK Mariehamnin, ottelu pelataan HJK:n kotiotteluna. Ottelu Helsingin Telia 5G Areenalla pelataan sunnuntaina 27.10. kello 18.30.

Peliaika lopputurnauksen välierässä on puolivälierien tapaan 2 x 45 minuuttia. Jos ottelu päättyy tasan, pelataan 2 x 15 minuutin jatko-ottelu. Jos toinen joukkueista tekee enemmän maaleja jatko-ottelussa, on se voittaja. Jos jatko-ottelukin päättyy tasan, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu, jonka voittaja voittaa ottelun.

Välierän voittaja kohtaa kaksiosaisessa finaalissa FC Hongan, joka sijoittui kolmanneksi Veikkausliigassa. Otteluparin ensimmäinen ottelu pelataan voittajan kotikentällä keskiviikkona 30.10. kello 18.30. Toinen ja ratkaiseva ottelu pelataan Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 3.11. kello 13.00.

Panoksena Veikkausliigan lopputurnauksessa on karsintapaikka ensi kauden Eurooppa-liigaan. Karsintapaikan saa lopputurnauksen kaksiosaisen finaalin voittaja. Kaudella 2019 paikan rahallinen arvo oli vähintään 240 000 euroa.


Kaikki Veikkausliigan lopputurnauksen ottelut esitetään suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia