FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.42 // 22.10.2019

Ristilä siirtyy Palloliiton leipiin FC Lahden kauden päätyttyä

Ristilä siirtyy Palloliiton leipiin FC Lahden kauden päätyttyä

"Risun" uusi osoite on ratkennut. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden päävalmentajan tehtävät kuluvan kauden jälkeen jättävä Sami Ristilä on valittu Palloliiton Itä-Suomen alueen koulutuspäälliköksi.

Ristilä vastaa tehtävässään alueen valmennusosaamisen kehittämisestä. Lisäksi hän toimii Keski-Suomen valmennuskeskuksen päällikkönä vuonna 2020. Ristilä, 45, aloittaa työnsä Itä-Suomen alueen koulutuspäällikkönä 4. marraskuuta. Ristilän tehtävänä on kehittää valmennuskoulutusjärjestelmää tuottamaan erinomaisia valmentajia pelaajakehityksemme peruselementiksi.

Vuonna 2020 Ristilän tehtävänä on myös vastata Keski-Suomen valmennuskeskuksen johtamisesta Eero Savolaisen kanssa.

– Tämä on mielenkiintoinen ja haastava pesti, ja lähden mukaan innolla. Auttaakseni alueen seuroja minun on päästävä valmentajien ja seurojen lähelle. Haluan oman osaamiseni sekä valmentajakoulutusten avulla olla mukana luomassa kehittymisen ja tietoisuuden ilmapiiriä, Ristilä sanoo.

Vuonna 2007 valmentajauransa aloittanut Ristilä siirtyy tehtävään FC Lahden päävalmentajan paikalta. Ennen viimeistä pestiään hän on toiminut FC Hakan, FC KTP:n sekä irlantilaisen Drogheda Unitedin päävalmentajana. Ristilällä on valmennuskokemusta myös irlantilaisesta Shamrock Roversista. Hän suoritti UEFA A -lisenssin Irlannissa vuonna 2008 ja UEFA Pro -lisenssin Suomessa vuonna 2012.

Ristilä toimi viime vuonna Kaakon aluevalmennuksessa Idän aluevalmentaja Kai Nyyssösen tukena. Ristilällä on täten selkeä kuva siitä, millaisessa ympäristössä hän tulee työskentelemään, sillä hänen toiminta-alueensa kattaa myös osan Kaakosta.

– Asun itse Kotkassa, joten alue on minulle hyvin tuttu. Tunnen entuudestaan seuroja ja tiedän, millaista arki niissä on. Olen toiminut kouluttajana UEFA A-, B- sekä Huippupelaajien B-kursseilla, ja siitä on varmasti hyötyä uudessa tehtävässäni.


Veikkausliigan lopputurnauksen avauskierroksen ottelu HJK - FC Lahti keskiviikkona 23.10. kello 18.30 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia