AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 22.10.2019

Hongan paluu mitaleille ilahduttaa: "Kyllä Suomifudis tarvitsee yhden Hongan sinne"

Hongan paluu mitaleille ilahduttaa: "Kyllä Suomifudis tarvitsee yhden Hongan sinne"

Hongan kausi on ollut askel eteenpäin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka palasi mitalikantaan Veikkausliigassa, kun espoolaisten kaulaan ripustettiin pronssimitalit. Hongasta maailmalle lähtenyt maajoukkuetoppari Sauli Väisänen on ylpeä Hongan uudesta noususta huipulle.

Nykyään Chievo Veronassa Serie B:ssä pelaava Väisänen kertoo seuranneensa ilolla Hongan otteita tälläkin kaudella.

- Siellä pelaa edelleen paljon frendejä ja jonkun verran samoja äijiä, jotka pelasivat jo silloin kun minä olin siellä. Todella iloinen olen kavereiden puolesta ja ylipäätään organisaation puolesta. Kyllä Suomifudis tarvitsee yhden Hongan sinne Veikkausliigan kärkipäähän.

25-vuotias Sauli Väisänen debytoi Veikkausliigassa FC Hongan paidassa kaudella 2013. Tuon kauden hopeamitalit olivat Hongan viimeisimmät Veikkausliigassa ennen tätä kautta. Väisänen siirtyi heinäkuussa 2014 Tukholman AIK:hon ja Honka aloitti kauden 2014 jälkeen uuden tulemisen kolmannelta sarjatasolta Kakkoseksi.

Viime kaudella joukkue pelasi taas Veikkausliigassa sijoittuen neljänneksi. Nyt sijoitus nousi pykälän paremmaksi kolmanneksi. Väisänen on ylpeä Hongan hienosta noususta takaisin Veikkausliigan kartalle ja sen yläpäähän.

- Kun tuli vähän hankalampia aikoja seuralle, edustusjoukkue pelasi Kakkosta. Aika nopeasti noustiin Ykköseen ja heti melkein Veikkausliigaan. Oli kiva nähdä, että silloinkin oli aika paljon buustia ja uskoa siinä toiminnan takana. Että se ei mennyt sellaiseksi, että vaan luovutetaan ja pistetään hanskat tiskiin, Väisänen toteaa.

Mitaleiden lisäksi Honka tavoittelee vielä paikkaa ensi kesän Eurooppa-liigan karsintoihin. Pronssimitalisti Honka on lopputurnauksen finaalissa, jossa vastaan tulee HJK, FC Lahti, HIFK tai IFK Mariehamn. Tämän lisäksi Väisäsen odotukset ovat myös loppukaudessa.

- Ensi kaudella pitää ottaa mestaruus sitten.


Hongan kausi jatkuu Veikkausliigan lopputurnauksen finaalissa.

Lisää uutisia