FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.42 // 22.10.2019

Ennakko: HJK-FC Lahti

Ennakko: HJK-FC Lahti

Veikkausliigan kausi saatiin päätökseen, mutta viidellä joukkueella ottelut jatkuvat lopputurnauksessa, jossa palkintona on paikka ensi kesän europeleihin. Suomen mestaruuden voittanut KuPS, hopealle sijoittunut FC Inter sekä Suomen Cupin voittanut Ilves ovat jo varmistaneet paikkansa kansainvälisillä kentillä.

HJK ja FC Lahti sekä IFK Mariehamn ja HIFK kohtaavat ensin ja otteluparien voittajat ratkaisevat Hongan finaalivastustajan. Kaksiosaisen finaalin voittaja nappaa viimeisen europaikan.

Klubin osalta mestaruussarja päättyi lauantaina tappioon Tampereella. HJK karkasi kamppailussa johtoon jo parin minuutin pelin jälkeen Eetu Vertaisen kauden toisella osumalla, mutta Ilves kiri toisella puolikkaalla rinnalle ja ohi. Tappiosta huolimatta illassa oli helsinkiläisen kannalta positiivisiakin asioita, esimerkiksi Akseli Pelvas pelasi ensimmäiset minuuttinsa Veikkausliigassa sitten heinäkuun lopun.

Päävalmentaja Toni Koskela kertoi pelin päätyttyä, että hän kierrätti lauantaina kokoonpanoa tulevaa silmällä pitäen. Mikäli HJK pääsee lopputurnauksen finaaliin, niin 1,5 viikossa pelejä kertyy peräti neljä. Lauantaina avauskokoonpanossa olikin peräti viisi eri pelaajaa kuin joukkueen edeltävässä ottelussa FC Interiä vastaan. Muun muassa vuonna 2002 syntynyt Matti Peltola urakoi uransa ensiminuutit Veikkausliigassa, kun hän ahkeroi kentällä koko pelin ajan.

Tuloksellisesti mestaruussarja sujui Klubin osalta vaisusti, sillä viiden ottelun saldon oli yksi voitto sekä neljä tappiota. Varsinkin maalinteko oli haastavaa. Klubi kaatoi IFK Mariehamnin lukemin 3-0, mutta muissa neljässä ottelussa täysosumia kertyi yhteensä vain kaksi. Klubin maaleista vastasivat Kaan Kairinen, Eetu Vertainen, William Parra sekä kahdesti osunut Evans Mensah.

Klubi ja FC Lahti ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti. Toukokuussa FC Lahti oli kotipelissään parempi maalein 3-0, mutta HJK maksoi kalavelat murjomalla elokuussa kotivoiton lukemin 4-0.

FC Lahti selviytyi Veikkausliigan europaikkalopputurnaukseen haastajasarjan kakkosena. Viimeisellä kierroksella Lahti kierrätti pelaajia vierasottelussa Seinäjoella ja tuloksena oli Lahden hyvistä paikoista huolimatta maaliton tasapeli.

Helsinkiin Lahti pääsee suhteellisen terveellä ja motivoituneella miehistöllä. Ainoastaan Drilon Shala ja Jean-Christophe Coubronne ovat sivussa. FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilän mukaan joukkueesta näkee, että kaikki haluavat kentälle.

- Pelaajista näkee, että kaikki haluavat kentälle. Meillä on terve ja halukas joukkue. Jokainen ottelu on kuin Cupin finaali. Nämä ovat hienoja pelejä ja ilmat on vielä hyvät. Klubilla on ollut vaikea kausi ja me olemme olleet heille vaikea vastustaja. Viimeksi kohdatessa tosin Petteri Forsellilla osui lapikas. Tämä on haaste, mutta yritämme kääntää Klubin kauden vielä mollivoittoisemmaksi. Vielä on iso palkinto jaossa ja haluamme sen, Ristilä alleviivaa FC Lahden sivuilla.


Veikkausliigan lopputurnauksen avauskierroksen ottelu HJK - FC Lahti keskiviikkona 23.10. kello 18.30 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HJK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut
Lisää uutisia