AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 21.10.2019

Loukkaantuminen pikkuharmi Ilveksen Tomásille: "Joukkueelta kausi oli hyvä"

Loukkaantuminen pikkuharmi Ilveksen Tomásille: "Joukkueelta kausi oli hyvä"

Diogo Tomásin kausi oli kokonaisuutena vahva esitys. (Kuva: Juha Tamminen)

22-vuotias Ilves-kasvatti Diogo Tomás pelasi tällä kaudella 22 kilpailullista ottelua. Maaleja kertyi kolme ja maalisyöttöjä kaksi.

Topparin koulutuksen saanut 193-senttinen Tomás on ajoittain väläytellyt myös target-hyökkääjän roolissa. Kauden viimeisessä ottelussa mies kuitenkin seurasi kenttätapahtumia vaihtopenkin puolelta. Hän oli yksi niistä Ilves-leirin toipilaista, jotka joutuivat pitkän kauden rasituksen uhreiksi.

- Kävin pari viikkoa sitten kuvauksissa ja nilkan yksi nivelside oli mennyt poikki. Ei onneksi mikään kovin vakava vamma ja se on nopeasti ohi. Mutta olisihan kauden voinut iloisemminkin päättää, Tomás toteaa.

Ilveksen kausi päättyi neljänteen sijaan äärimmäisen niukasti. Hopealle sijoittunut FC Inter oli vain yhden pisteen edellä ja tasapisteissä ollut FC Honka vei pronssia paremman maalieron turvin.

- Tietysti sitä haluaisi kauden viimeisessä matsissa olla kentällä ja vaikuttaa tulokseen. Loimme paikkoja ja olisin kyllä varmasti voinut käydä pari maalia siinä iskemässä, Tomás virnistää.

- No vakavasti ottaen jätkät hoitivat tämän hienosti. Nousu HJK:ta vastaan tappioasemasta voittoon ja hallitsimme peliä. Tiesimme, että Hongan maalieron kurominen kiinni on joka tapauksessa vaikeaa. Pelkät kolme pistettä eivät tällä kertaa sitten riittäneet.

Suomen Cupin mestaruuden ollessa tuoreessa muistissa Tomás kokee Ilveksen kauden olleen erittäin onnistunut. Vaatimattomana miehenä hän sysää kiitoksen joukkuekavereilleen. Sisuuntuneelta nuorukaiselta ei puutu motivaatiota ja katse kääntyykin harjoituskauden myötä jo vuoteen 2020.

- Joukkueelta kausi oli hyvä. Omiin suorituksiini en ole kovin tyytyväinen. Tulevalla pre seasonilla opiskelen kokonaisvaltaisesti puolustuspään pelaamista, mutta keskityn etenkin fysiikkatreeneihin. Ainakin parempi terävyys on tavoitteena. Ensimmäiset askeleet pitää saada nopeammiksi. Tietysti pallollinen peli kulkee siinä rinnalla.

- Marraskuu on varmaan kaikilla lomaa, mutta sitten alkaa kova työnteko. Se on aina itseltä pois, jos talvea ei hyödynnä. Ensi kausi tulee olemaan tätä parempi, siitä pidän huolen, Tomás päättää.

Lisää uutisia