AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 21.10.2019

KuPS-kapteenilla miettimisen paikka: ”Isoin unelma ja tavoite Suomessa saavutettu”

KuPS-kapteenilla miettimisen paikka: ”Isoin unelma ja tavoite Suomessa saavutettu”

Petteri Pennanen sai juhlia Suomen mestaruutta kasvattajaseuransa kapteenina. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS:n oma kasvatti Petteri Pennanen sai lauantaina upean palkinnon pitkästä työstään, kun hän pääsi nostamaan Veikkausliigan mestaruuspokaalin ilmaan joukkueensa kapteenina.

KuPS:lla oli sauma ratkaista mestaruus jo edellisellä kierroksella FC Honkaa vastaan, mutta ottelu päättyi tasapeliin ja kuopiolaiset joutuivat odottamaan ratkaisevaa Inter-ottelua maaottelutauon yli. Viikot olivat pitkiä Pennaselle.

- Pitkät viikot olivat odotella. Koko ajan oli usko, että täällä ratkaisemme tämän, KuPS-kapteeni kertoi Ruudun haastattelussa KuPS:n 2-0-voittoon päättyneen ottelun jälkeen.

KuPS:n heikko alkukausi ei soitellut mestaruusmarssin säveliä, mutta loppukauden vahva vire teki kuopiolaisista ansaitusti mestareita 43 vuoden tauon jälkeen. KuPS:n saldo viimeisestä yhdeksästä ottelusta oli vakuuttava: kahdeksan voittoa ja yksi tasapeli.

- Koko ajan meillä oli potentiaalia, mutta emme saaneet sitä käyttöön alkukaudesta. Europeleistä saimme boostia, että voimme pelata ketä vastaan tahansa tätä meidän omaa peliä. Edellisinä vuosina olemme myös syksyisin kääntäneet isoja pelejä meille, Pennanen totesi.

Mestaruusjuhlien jälkeisestä tulevaisuudestaan 29-vuotias KuPS-kapteeni oli vielä vaitonainen.

- Nyt on se isoin unelma ja tavoite Suomessa saavutettu. Katsotaan. nyt ei ole aika miettiä sitä, Pennanen totesi.

Lähde: Ruutu
vko.48 // 30.11.2022
vko.48 // 29.11.2022
Lisää uutisia