vko.41 // 19.10.2019

Ilves päätti kauden voittoon (Ilves-HJK 2-1)

HJK:n nopea johtomaali ei riittänyt pisteeseenkään Ilveksen noustua lauantaina kotonaan 2-1 (0-1) -voittoon helsinkiläisistä.

Eetu Vertainen vei HJK:n johtoon jo 2. peliminuutilla. Ilves iski kuitenkin toisella jaksolla kahdesti ja vei täyden pistepotin oman kautensa päätteeksi. Pronssimitaleihin voitto ei kuitenkaan riittänyt.

Ilves marssitti kentälle melko vakiintuneen avauskokoonpanon terveystilanteen sallimissa puitteissa. Vierailija HJK puolestaan kierrätti miehistöään, jossa on läpi kauden ollut paljon liikehdintää muutenkin.

Sinipaidat aloittivat terävästi tuoreilla jaloilla. Jo parin minuutin pelin jälkeen pallo päätyi kotijoukkueen verkkoon. Ivan Tarasov hassutti laitapakki David Addyn ulos tilanteesta ja nousi oikeaa laitaa pitkin. Nappikeskitys tavoitti yksin jätetyn Eetu Vertaisen, joka napautti yhdellä kosketuksella terävän kudin alakulmaan.

Aikaisen johto-osuman jälkeen Toni Koskelan suojatit vetäytyivät syvälle omalle alueelleen. Ilves pyöritti peliä mielin määrin ja vyörytti lukuisia hyökkäyksiä. Parhaimmat vetopaikat avautuivat Eero Tammiselle, Naatan Skyttälle ja Jairille, mutta aina jostain ennätti klubilaisia pallon tielle. Myös Tiemoko Fofana oli sähäkkänä boksissa, mutta hän sortui usein omaan näppäryyteensä.

Jos syntyi avausmaali nopeasti jakson alussa, niin ei tasoituksessakaan kauaa nokka tuhissut. Läpi kauden vahvoja otteita keskikentän keskustassa esittänyt Jair käynnisti jälleen hyökkäyksen. Fofana ajoi hyvin selustaan ja pakotti Evans Mensahin rikkomaan. Tuomitusta rangaistuspotkusta Jair pyssytti pallon keskeltä sisään. 1-1-tasoitus syntyi 47. minuutilla.

Johtoasemansa menettänyt HJK avasi muodostelmaansa. Ilves ei kuitenkaan siirtynyt pois kuskin paikalta. Pallonhallinta säilyi keltavihreillä ja paine vieraspäädyssä kasvoi hiljalleen. HJK-topparit saivat vähän väliä olla roiskaisemassa pitkää tai pistämässä päätään keskitysten väliin.

64. minuutilla kissapedon rynnistys palkittiin. Skyttä vapautti omalta kenttäpuoliskolta asti ovelalla jatkolla Fofanan pystyyn. Keskiympyrästä juoksukilpailuun Samu Laitisen kanssa lähtenyt Fofana karisti sinipaidan helposti kannoiltaan. Boksiin pinkonut kärkipelaaja laukoi terävästi takakulmaan ja pallo kimposi tolpan kautta sisään.

Tammelan yleisö eli tunteella mukana. Useista maalinedustahässäköistä ja kaukovedoista huolimatta tupsukorvien ei kuitenkaan onnistunut tehdä lisäosumia. Ottelu päättyi ansaittuun 2-1-voittoon, joka sinällään on harvinaista herkkua HJK:n tasoista seuraa vastaan. Yhdeksän ottelun voitoton putki Klubia vastaan tuli päätökseensä.

Tulos ei valitettavasti riittänyt Ilvekselle pronssiin asti, sillä paremmalla maalierolla etylyöntiasemassa ollut FC Honka voitti toisaalla oman ottelunsa. Kauden saldoksi jää täten Suomen Cupin kulta ja äärimmäisen niukasti Veikkausliigan neljäs sija.

Eurolopputurnauksen avauskierroksen ottelu HJK - FC Lahti keskiviikkona 23.10. kello 18.30 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut