FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.41 // 18.10.2019

Leo Väisänen Veikkausliigan loppuhuipennuksesta: ”Sarjauudistus on toiminut”

Leo Väisänen Veikkausliigan loppuhuipennuksesta: ”Sarjauudistus on toiminut”

Leo Väisänen on seurannut mielenkiinnolla Veikkausliigan jännittävää mestaruustaistelua. (Kuva: Juha Tamminen)

Maajoukkuepuolustaja Leo Väisänen on seurannut innolla Veikkausliigan kovaa kärkikamppailua. Lauantain mestaruustaistelussa tunne liputtaa Interin mestaruuden puolesta.

22-vuotias Väisänen pelasi viime vuonna todellisen läpimurtokauden lopulta hopealle sijoittuneessa RoPS:ssa ja siirtyi elokuussa 2018 Hollannin toisella sarjatasolla pelaavaan FC Den Boschiin. Tällä kaudella Veikkausliigassa käyttöön otettu uusi sarjajärjestelmä on Väisäsen mukaan osoittanut olevansa toivottu uudistus.

- Sarjauudistus on toiminut, nyt on ollut huikea loppukausi. Kovia pelejä, harmi että RoPS ei ole siellä. Inter-KuPS tulee olemaan huikea loppuhuipennus, Väisänen kertoo.

Mestaruussarjalle saatiin täydellinen huipentuma, kun Honka nousi viimeistä edellisellä kierroksella 1-1-tasapeliin KuPS:n vieraana ja Inter haki 1-0-vierasvoiton HJK:sta. Inter voi vielä nousta mestariksi kaatamalla KuPS:n Turussa lauantaina.

- KuPS:lla oli jo avaimet käsissä. KuPS on ollut kovassa iskussa, niin on tosin Interkin. Ehkä henkilökohtaisesti toivon Interiä. En tiedä miksi, mutta sellainen fiilis minulla on. Toivottavasti tulee ainakin hyvä peli ja katsomot ovat täynnä, saadaan Suomeen vähän lisää futiskulttuuria.

Väisäsen ura Hollannissa on lähtenyt hyvin käyntiin. Hänen kohdallaan siirto Veikkausliigasta isompiin ympyröihin tapahtui sopivaan aikaan.

- Halusin lisää haasteita ja oli hyvä aika siirtyä. Viime kaudella sain jo aika paljon peliaikaa. Tämä kausi ei ole joukkueella mennyt hirveän hyvin, mutta itse olen pelannut koko ajan ja aika hyvin etenkin viime pelit.

A-maajoukkueessa kesäkuun EM-karsintavoitossa Liechtensteinissa debytoineen Väisäsen sopimus Den Boschin kanssa ulottuu kesäkuuhun 2021. Katse on kuitenkin jo lyhyemmällä tähtäimellä korkeammalla, Hollannin pääsarjassa tai suuremmissa sarjoissa.

- Pikkuhiljaa alkaa tuntua, että voisin ottaa jo seuraavan stepin. Toivottavasti joku seura näkee, että olen hyvä pelaaja tuohon sarjaan, Väisänen toteaa.

Lisää uutisia