AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 17.10.2019

Kahdella joukkueella mestaruus omissa käsissä – milloin viimeksi?

Kahdella joukkueella mestaruus omissa käsissä – milloin viimeksi?

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan kauden 2019 mestaruustaistelu huipentuu lauantaina Veritas Stadionilla pelattavaan otteluun FC Inter – KuPS.

Lauantain Inter-KuPS ottelua on aiheestakin kutsuttu Veikkausliigan "finaaliksi", sillä molemmilla joukkueilla on mestaruus vielä omissa käsissä siten, että voittamalla ottelun voittaa myös mestaruuden.

Vaikka mestaruustaistelu on monella kaudella huipentunut päätöskierrokselle, vastaavaa "finaalia" ei ole Veikkausliigan aikana kovin usein aiemmin pelattu. Edellisen kerran näin oli kaudella 2006, jolloin HJK sai päätöskierroksella vieraakseen sarjakärki Tampere Unitedin ja olisi voitolla noussut tamperelaisten ohi maalierolla. TamU vei kuitenkin voiton puhtaasti 3-0 ja juhli mestaruutta Helsingissä.

Kaudella 1999 Haka ja HJK lähtivät päätöskierroksen otteluun tasapisteissä sarjataulukon kärjessä. Martin Reyndersin osuma riitti Hakalle 1-0-voittoon ja mestaruuden sinetöimiseen.

Kaudella 1993 mestaruus ratkaistiin puolestaan päätöskierroksen ottelussa FC Jazz – MYPA, johon lähdettiin Jazzin oltua sarjataulukon kärjessä pisteen MYPA:a edellä. Kamppailuun päätteeksi porilaiset juhlivat mestareina 6-3-voiton myötä.


FC Inter-KuPS lauantaina 19.10. klo 15.00 Veritas Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia