FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.41 // 17.10.2019

Ex-maalikuningas hyvästelee viheriöt sunnuntaina – Jonas Emet viimeistä kertaa Jaro-paidassa

Ex-maalikuningas hyvästelee viheriöt sunnuntaina – Jonas Emet viimeistä kertaa Jaro-paidassa

Jonas Emet kaudella 2015 Jaro-paidassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ykkösen päätöskierroksella sunnuntaina nähdään yhdet jäähyväiset, joissa on mukana myös vahva Veikkausliigaleima.

Jaetun maalikuninkuuden Veikkausliigassa kaudella 2014 voittanut Jonas Emet pelaa sunnuntaina viimeisen ottelunsa tutussa FF Jaron paidassa.

– Sunnuntaina tulee varmasti haikeaa. Jaro on ollut minulle kuin oma perhe, Emet sanoo Pohjalaisessa.

Emet on on toistaiseksi ainoa pelaaja, joka on yltänyt Veikkausliigan maalikuninkaaksi Jarossa pelatessaan – ja on hyvin mahdollista, että hän sellaiseksi jääkin.

– Kyllä se vieläkin vähän ihmetyttää, minähän en ollut hyökkääjä, Emet miettii maalikuninkuuttaan.

Emet on edustanut Veikkausliigassa Tampere Unitedia ja IFK Mariehamnia kumpaakin yhden kauden ajan, mutta muuten ura on keskittynyt Jaron väreihin. Eväitä olisi ollut suurempiinkin ympyröihin, mutta loukkaantumiset ovat varjostaneet uraa. Pelaajauran melskeissä kasvattajaseura on ollut Emetille turvasatama.

– Jaro tarjosi sopimuksen ja pelipaikan pahan loukkaantumisen jälkeen. Samalla sain mahdollisuuden rakentaa vielä yhden nousun uralleni, Emet viittaa kaudesta 2012 alkaneeseen kolmen vuoden jaksoon ennen Jaron putoamista Ykköseen.

Pelaamisen lisäksi Emet on työskennellyt Ab Liga Jaron myyntipäällikkönä reilut kaksi vuotta. Nyt myös työ päättyy. Emet valmistuu lähiaikoina tradenomiksi Centria-ammattikorkeakoulusta. Opinnäytetyön aihe kumpusi työstä: jalkapalloseuran varainhankinta ja sen suunnittelu.

– Jaron resurssit eivät tällä hetkellä riitä liigapelaamiseen. Liigassa on muutenkin helpompi säilyä kuin sinne on nousta, Emet luonnehtii.

Veikkausliigassa Emet pelasi urallaan kaikkiaan 11 kautta ja tilille kertyi 212 ottelua, joissa maaliverkko heilui kaikkiaan 38 kertaa.

Lähde: Pohjalainen
Lisää uutisia