FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.41 // 16.10.2019

Komea ura päätökseen – Daniel Sjölund ripustaa nappulakengät naulaan

Komea ura päätökseen – Daniel Sjölund ripustaa nappulakengät naulaan

Daja Sjölund - yhden komean uran päätös on ovella. (Kuva: Juha Tamminen)

Pitkän ulkomaankierroksen jälkeen tälle kaudelle "kotiin" ja IFK Mariehamnin paitaan palannut Daniel Sjölund päättää komean uransa tähän kauteen.

Epäilyksettä kaikkien aikojen suurimpiin ahvenanmaalaisiin urheilijoihin lukeutuva "Daja" kertoo lopettamispäätöksen kypsyneen syksyn mittaan.

- Vaikka minusta on edelleen todella hauska pelata jalkapalloa, tuntuu ihan oikealta lopettaa, Sjölund sanoi Nya Ålandille.

Kuluvalla kaudella Grönvittin kapteeninnauhaa kantanut Sjölund painottaa sitä, että päättää uransa nimenomaan IFK-paidassa.

- Minulle oli tärkeää lopettaa urani ainakin yhden kauden IFK Mariehamnissa pelaten. Se oli asia, jonka aina olen sanonut tekeväni. Nyt kun se on tehty, tuntuu jotenkin siltä, että ympyrä on sulkeutunut.

Sjölundin mukaan päätökseen vaikuttivat merkittävästi niin ajan jakaminen perheen kanssa kuin loukkaantumiset.

- Koko tämän vuoden olen kärsinyt lihasvammoista, ei minulla ole koskaan aiemmin ollut sellaisia ongelmia, 36-vuotias Daja perustelee.

Finströmissä syntynyt Sjölund on IFK Mariehamnin kasvatti. Hän siirtyi jo 16-vuotiaana Ruotsin kautta Englantiin West Hamin akatemiaan ja edelleen Liverpoolin, minkä jälkeen edessä oli komea ura Ruotsin Allsvenskanissa, jossa tilille kertyi kolme mestaruutta ja lisäksi kolme Ruotsin cupin voittoa.

Huuhkajissa Sjölund esiintyi 36 kertaa ja viimeisteli kaksi A-maajoukkuemaalia.


FC Honka-IFK Mariehamn lauantaina 19.10. klo 15.00 Tapiolan urheilupuistossa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Nya Åland
Lisää uutisia