FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.40 // 11.10.2019

Ilves-debytantti iloitsee kehityksestä – "Yllätyin kuin kuulin pääseväni avaukseen"

Ilves-debytantti iloitsee kehityksestä – "Yllätyin kuin kuulin pääseväni avaukseen"

IFK ja Ilves tasasivat pisteet Eetu Mömmön Veikkausliigadebyytissä. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen junioreista ponnistava 17-vuotias Eetu Mömmö on ollut tuttu näky Ilves/2:n otteluissa, mutta nyt takana on myös debyytti Veikkausliigassa.

Syksyksi edustusjoukkueen mukaan nostettu nuorukainen oli ensimmäisen kerran kokoonpanossa Kuopiossa pari viikkoa sitten. Silloin tunnelmaa aistittiin ainoastaan vaihtopenkiltä, mutta viime lauantaina Mömmö nousi Maarianhaminassa avauskentälliseen tehden Veikkausliiga-debyyttinsä. Ilves ja IFK tasasivat pisteet maalein 2-2.

– Paljon olen kehittynyt tällä kaudella. On hienoa päästä edustuksen mukaan. Valitettavasti hävisimme Kuopiossa, mutta oli jännittävää aistia yli 4000 katsojaa ympärillä. Se oli ihan uusi kokemus, Mömmö innostuu.

– Olin melko yllättynyt, kun kuulin pääseväni avaukseen IFK:ta vastaan. En uskonut, että parin-kolmen viikon treenijakson jälkeen olisin tässä pisteessä. Kovempaan tempoon tottumisessa menee oma aikansa, mutta hyvin on mennyt.

Laitahyökkääjänä viihtyvä Mömmö tekee paljon fysiikkaharjoituksia ja tiedostaa omat vahvuutensa, joilla auttaa joukkuetta kauden loppusuoralla.

– Vasemman jalan laukaus ja nopeus ovat parhaimpia ominaisuuksiani pelaajana. Kautta on vielä viimeinen koitos jäljellä ja panokset ovat kovat. Pistetään kaikki peliin ja otetaan pronssi kotiin.


Ilves-HJK lauantaina 19.10. klo 15.00 Tammelan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia