AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.40 // 10.10.2019

Pikkuhuuhkajilla edessä Malta-ottelu

Pikkuhuuhkajilla edessä Malta-ottelu

Juha Malisen suojatit kohtaavat Maltan. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen U21-maajoukkue kohtaa torstaina 10.10. kello 19 Maltan EM-karsintaottelussa Turussa. Juha Malisen suojatit ovat saaneet urakkaan vahvan alun ja tilillä on neljä pistettä kahdesta ottelusta.

Suomi avasi karsinnat 2-0-vierasvoitolla Ukrainasta. Pohjois-Irlanti oli seuraava vastus kotiavauksessa Oulussa ja tulokseksi kirjattiin 1-1-tasapeli. Nyt edessä on jälleen kaksi kamppailua - Malta torstaina Turussa ja Tanska maanantaina Porissa.

Pikkuhuuhkajien joukkue kokoontui Turkuun maanantaina ja leiri on sujunut Juha Malisen mukaan suunnitellusti.

- Ohjelma on ollut tiivis ja siihen on kuulunut harjoituksia, palavereita ja keskusteluita erilaisilla kokoonpanoilla. Käymme kaiken läpi ja varmistamme, että kaikki pelaajat ovat samalla viivalla. Minulla oli tänään (keskiviikkona) jo ennen harjoituksia sellainen olo, että kaikki tarvittava on tehty, Malinen tiivistää Palloliiton verkkosivuilla.

Malta avasi oman karsintaurakkansa maalittomalla tasapelillä Pohjois-Irlannin kanssa, mutta hävisi heti perään Ukrainalle vieraissa 0-4. Suomi johtaa neljällä pisteellään lohkoa, Malta on toiseksi viimeisenä. Väliin mahtuvat Ukraina, Tanska ja Pohjois-Irlanti ja viimeisenä on Romania.

- Meille suomalaisille on historiassa ollut hieman hankala voittaa niitä pelejä, jotka lähtökohtaisesti pitäisi hoitaa. Malta on voimakkaasti ja eteenpäin puolustava joukkue ja pelaajat ovat melko vahvoja. Menee noin kymmenen sekuntia heidän hyökkäystilanteestaan, niin puolustus on organisoitu alhaalle kuuden linjaan.

- Meidän pitää pystyä käyttämään hyväksi heidän tilanteenvaihtojaan. Olemme keskittyneet siihen, että pelaajamme ymmärtävät tehdä oikeita valintoja heti riiston jälkeen. Meidän on havaittava pallottomat pelaajat koko kentän alueelta ja heidän taas täytyy osata tehdä oikeanlaisia ja erilaisia aloitteita.

Lisää uutisia