vko.40 // 10.10.2019

​Pikkuhuuhkajat takoi taululle komeat voittolukemat

Jasin Assehnoun iski avausmaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen U21-maajoukkue jatkoi EM-karsintoja Turun torstai-illassa selvällä 4-0 (3-0)-voitolla Maltasta.

Suomi siirtyi 24. minuutilla 1-0-johtoon komealla maalilla. Mikael Soisalo keskitti ja Jasin Assehnoun jatkoi pallon verkon perukoille rangaistuspilkun tuntumasta. 32. minuutilla Lucas Lingman laittoi linjan taakse tyylikkään noston ja Maltan puolustus jäi paikoilleen. Benjamin Källman pelasi palloa ja puski sen yli maalivahdin.

38. minuutilla Soisalo keskitti oikealta ja Källman oli taistelemassa pallosta. Maalivahti Andreas Vella torjui pelivälineen epäonnekkaasti omaan maaliin. Suomi siirtyi 65. minuutilla jo 4-0-johtoon. Eetu Vertainen keskitti oikealta taka-alueelle ja Valakari jatkoi pallon lähes vaivattomasti verkkoon. Ne jäivät myös ottelun loppulukemiksi.

Suomella on kasassa kolmesta EM-karsintaottelusta seitsemän pistettä. Urakka jatkuu maanantaina Porissa klo 19 Tanskaa vastaan.