FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.40 // 7.10.2019

VPS-puheenjohtaja valaa uskoa putoamisen jälkeen: "Kyllä sieltä takaisin tullaan"

VPS-puheenjohtaja valaa uskoa putoamisen jälkeen: "Kyllä sieltä takaisin tullaan"

Vepsun pelit Veikkausliigassa päättyvät tältä erää KPV-otteluun. (Kuva: Juha Tamminen)

Vaasan Palloseuran taival jatkuu ensi kaudella Ykkösessä. Putoaminen varmistui jo kierrosta ennen Veikkausliigakauden päätöstä sunnuntaina.

Vaasassa realiteetit otetaan vastaan ainakin näennäisen tyynenä ja ketään erikseen osoittelematta.

– Kyllä me kaikki, ketkä tämän piirissä olemme, olemme jossain määrin syyllisiä. Se on ihan selvä, pohtii Pohjalaisen Futisstudion vieraana käynyt VPS Oy:n hallituksen puheenjohtaja Riku Asukas.

– Veikkausliiga on kovin erilainen sarja kuin vaikka kolme–neljä vuotta sitten. Kilpailu on koventunut, erityisesti taloudellisella puolella. Niillä resursseilla, joilla me pärjäsimme hyvin vielä muutama vuosi sitten, ei pärjätty enää tänä vuonna.

Asukas uskoo kuitenkin vahvasti, ettei sunnuntainen HIFK-kamppailu jäänyt Hietalahden historivan viimeiseksi liigaotteluksi.

– Seura on ennenkin pudonnut. Tämä ei ole ensimmäinen kerta ja kyllä sieltä takaisin tullaan. Onko se sitten jo ensi kauden vai sitä seuraavan kauden jälkeen, aika sen näyttää.

Tämän kauden pelaajista yhdeksällä on sopimus myös ensi kaudesta, samoin Christian Sundin valmentajasopimus kattaa myös tulevan vuoden. Asukas ei tässä vaiheessa ota kantaa siihen, onko realistista odottaa, että esimerkiksi Sebastian Strandvall ja Jerry Voutilainen jäisivät Vaasaan pelaamaan ykköstä.

– Kausi ei ole vielä päätöksessä ja tietysti olemme käynnistäneet keskusteluja muidenkin pelaajien kanssa, joilla ei ole sopimusta, hän kertoo.

– Henki on aika lailla sellainen, että katsotaan kausi pakettiin, mutta olemme tunnustelleet, ja kyllä siellä on halukkuuksia jatkaa sarjatasosta riippumattakin.


KPV-VPS lauantaina 19.10. klo 15.00 Kokkolan keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Pohjalainen
Lisää uutisia