AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 5.10.2019

Tuutti mietteliäänä: "SJK on todella hankala analysoitava"

Tuutti mietteliäänä: "SJK on todella hankala analysoitava"

Pasi Tuutti ei lähde liikoja ennakoimaan SJK:ta. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS isännöi sunnuntaina SJK:ta haastajasarjan ottelussa ja rovaniemeläisittäin panoksia ottelussa on riittämiin.

Voitto SJK:sta tietäisi 100% varmuudella sarjapaikan säilymistä, ja samalla RoPS nousisi sarjataulukossa kauden 2015 Suomen mestareiden edelle sijalle yhdeksän.

RoPS ja SJK ovat tällä kaudella kohdanneet kahdesti ja pelanneet molemmilla kerroilla tasan. Rovaniemellä päädyttiin tasalukemiin 1-1 ja elokuussa Seinäjoella maalittomaan tasapeliin. Seinäjoen ottelu oli samalla SJK:n tämänkertaisen päävalmentaja Brian Pagen ensimmäinen ottelu Alexei Eremenkon potkujen jälkeen.

Seinäjoella päävalmentajan paikka on tututusti tuulinen, mutta todennäköisesti Page on SJK:n käskyttäjänä myös huomenna sunnuntaina.

- Itse asiassa meidän molemmissa aiemmissa kohtaamisissa on ollut tilanne, että se on ollut jommankumman päävalmentajan ensimmäinen ottelu, RoPS-luotsi Pasi Tuutti muistuttaa.

- Toukokuussa se oli minun ensimmäinen ottelu ja elokuussa tosiaan Brianin.

Brian Pagen alaisuudessa SJK:n tuloskunto ei vielä ole kääntynyt nousuun. Ennen päävalmentajan vaihdosta SJK oli sarjassa kuudentena, mutta on nyt tipahtanut sijalle yhdeksän. Kuudesta viimeisestä ottelusta he ovat ottaneet kaksi pistettä.

Paria poikkeusta lukuun ottamatta SJK:n ottelut ovat olleet hyvin tasaisia – niin sanotusti maalin pelejä. Koko sarjassa SJK:n otteluissa on tehty ylivoimaisesti vähiten maaleja.

SJK lähestyy otteluita hyvin vahvasti materiaalinsa kautta. Heidän pelaamisensa riippuu pitkälti siitä, ketä heillä on käytettävissä. Seinäjoelta tulleiden tietojen mukaan Mihkel Aksalu loukkaantui harjoituksissa eikä Billy Ions ole vieläkään pelikunnossa. Vastikään uutisoitiin myös Rovaniemelläkin hyvin muistetun Moshtagh Yaghoubin jättäneen joukkueen.

- SJK on todella hankala analysoitava vastajoukkueen valmentajalle, Pasi Tuutti kertoo.

- Tietenkin kaikki joukkueet pelaavat materiaalinsa kautta, mutta erityisesti se näkyy SJK:n kohdalla. On mielenkiintoista nähdä, miten Brian lähestyy tätä ottelua. Tähän saakka heidän lähestymiskulmansa on ollut joka pelissä hiukan eri.


RoPS-SJK sunnuntaina 6.10. klo 16.00 Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia